Wat is een inboedelverzekering?

Inboedelverzekering nieuws

Wat is een inboedelverzekering?

2 minuten leestijd
Het ontbreken van een inboedelverzekering brengt veel risico’s met zich mee, meer dan u in eerste instantie misschien zou verwachten. Ook al is de kans op brand of inbraak niet heel groot, de kosten vallen vaak hoog uit. Met een inboedelverzekering is dit goedkoop en eenvoudig te voorkomen.

Wat is een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering voor de roerende goederen in uw huis. Roerende goederen zijn alle zaken die niet spijkervast aan de grond genageld zitten. Het gaat om de spullen die u kunt verplaatsen. Apparatuur, meubilair, sieraden en woonaccessoires behoren allemaal tot uw inboedel. Door een inboedelverzekering zijn uw spullen verzekerd tegen allerlei soorten schade. Denk hierbij aan brand, diefstal en waterschade.

Ik heb geen inboedelverzekering nodig

Een ongeluk zit in een klein hoekje en komt meestal op een onverwacht moment. U kunt zelf nog zo voorzichtig zijn, maar zijn uw kinderen en huisdieren dit ook? Het kan iedereen overkomen; een lekkage waardoor het laminaat bol is gaan staan, een kat die het behang eraf heeft gekrabbeld of een vervelende inbraak. Ook is het mogelijk dat uw buren brand veroorzaken waardoor u zelf schade ondervindt. Zonder inboedelverzekering moet u uw buren aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Dit is niet altijd mogelijk. Net als bij bliksemschade is er soms sprake van overmacht voor alle partijen.

Mijn spullen zijn niet waardevol

Misschien denkt u dat een inboedelverzekering overbodig is, omdat u weinig tot geen waardevolle spullen bezit. Toch is alles bij elkaar veel meer waard dan u denkt. Daar komt u pas achter als u alles moet vervangen. Alleen al een nieuwe garderobe zorgt voor een hoge rekening. Vergeet ook de emotionele waarde niet. Het zakhorloge van uw opa levert misschien niet veel meer op, maar kan voor u een waardevol bezit zijn.

En mijn huis dan?

Verwar een inboedelverzekering niet met een opstalverzekering. Met een opstalverzekering verzekert u de schade aan uw huis. Een boom door het dak of een gebroken ruit vallen onder de dekking van een opstalverzekering. Let dus goed op: met alleen een inboedelverzekering bent u niet verzekerd tegen brand of waterschade aan uw huis!

Wat de inboedelverzekering exact vergoed kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Meer weten? Verzekering.nl helpt u met het vinden van een voordelige en passende inboedel- en/of opstalverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven