Zakelijk

Voorlopige prijsstijgingen verzekeringen

Bekijk de voorlopige premiestijgingen

Opstalverzekering nieuws

Voorlopige prijsstijgingen verzekeringen

3 minuten leestijd

Voorlopige prijsstijgingen verzekeringen

Je hebt het vast wel gemerkt. De prijzen zijn fors omhoog gegaan. Niet alleen de prijzen in de supermarkt, maar ook de hoogte van de premies voor schadeverzekeringen hebben de afgelopen jaren een stijging mogen meemaken. De oorzaak van de forse premiestijgingen zijn voornamelijk te danken aan de torenhoge inflatie. Alles wordt duurder, dus ook je verzekeringen. Hoeveel de premies gestegen zijn, hangt in veel gevallen sterk af van de verzekeraar. Ben je benieuwd naar de voorlopige prijsstijgingen voor je verzekeringen? Lees dan gerust verder. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Redenen voor toenemende premiestijgingen

Meer betalen voor je verzekeringen is natuurlijk nooit prettig. Toch moeten we eraan gaan geloven. Redenen voor toenemende premiestijgingen kunnen heel erg uiteen liggen. Om je een goed overzicht te geven in de oorzaken van premiestijgingen hebben we een kort lijstje voor je samengesteld. Veelvoorkomende oorzaken voor hogere premies zijn:

  1. Inflatie. Als de kosten van levensonderhoud stijgen, kan dat ook effect hebben op de hoogte van de premies voor je persoonlijke verzekeringen.
  2. Veranderende situatie. Verzekeraars houden bij de premieberekening rekening met verschillende risico’s. Dit risico wordt berekend door verschillende factoren mee te nemen in de berekening. Mocht het risico op schade toenemen, dan kan de verzekeraar de hoogte van de premies aanpassen. Op deze manier kan de verzekeraar het stukje extra risico dekken.
  3. Toenemende schadelast. Wanneer er veel schadeclaims worden ingediend, kan dat leiden tot hogere kosten voor een verzekeraar. Om deze toenemende schadelast te kunnen dekken, kan een verzekeraar de hoogte van de premie aanpassen.

Forse premiestijgingen voor autoverzekeringen

De premies van autoverzekeringen zijn gestegen. Zo nam de allriskverzekering met 6,6% en WA-verzekeringen gemiddeld met 13% toe. Bij de premieberekening wordt er rekening gehouden met je persoonlijke situatie, Je leeftijd en auto. Toch kan het zo zijn dat andere factoren van buitenaf zoals inflatie ook voor een deel invloed hebben op de hoogte van je premie. Het kan om deze reden erg verstandig zijn om je autoverzekering jaarlijks te vergelijken. Zo weet je goed waar je aan toe bent. Ook kun je een goed inzicht krijgen in de actuele prijs-en kwaliteit verhoudingen. Wil je weten wat de hoogte van je premie is voor je autoverzekering? Maak dan gerust gebruik van onze professionele en onafhankelijke vergelijker.

Premieveranderingen inboedel-en opstalverzekeringen

De inboedel-en opstalverzekeringen hebben gemiddeld een stijging ondervonden van tussen de 4% en 5%. Met name als we een blik werpen op de opstalverzekeringen, zijn er flinke uitschieters te zien. Zo ondervonden de verzekeringen van Nederland van Nu en Ditzo een premiestijging van ongeveer 20%. Vorig jaar kon je rekenen op een gemiddelde jaarlijkse premie van 240 euro. Nu is dat gestegen naar 276 euro. De premiestijgingen van de inboedelverzekeringen waren echter minder fors. Deze premies bleven nagenoeg hetzelfde.

Premieveranderingen rechtsbijstandsverzekeringen

De verzekeraars voor rechtsbijstand verhoogden de premies met gemiddeld 7%. Echter zijn er ook onder de rechtsbijstandsverzekeraars flinke uitschieters te zien, als er gekeken wordt naar premiestijgingen. Zo verhoogden Verzekeruzelf de premies van tussen de 34% en 52%. Daarnaast verhoogde ook Ditzo de premies flink met een percentage van 25%. Wil je goed verzekerd zijn, zonder al te veel geld kwijt te zijn? Neem dan een kijkje op Verzekering.nl. Met behulp van onze vergelijker kun je een passende en scherpe premie vinden voor je verzekeringen.

Vergelijk de scherpste premies voor verzekeringen

De huidige verzekeringsnemer betaalt nu een stuk meer aan premie, dan een aantal jaren geleden. Corona, inflatie en toenemende schadelast zijn de hoofdoorzaken voor de voorlopige enorme prijsstijgingen, ook bij verzekeringen. Over externe factoren zoals inflatie heb je geen invloed. Wat je wel kunt doen is het vergelijken van je verzekering. Het is aan te raden om dit jaarlijks te doen, zodat je jezelf kunt verzekeren van een passende verzekering tegen de scherpste premie. Gelukkig voor jou, kan het vergelijken van verzekeringen via Verzekering.nl. Dit hoeft niet lang te duren. Een verzekering vergelijken en afsluiten kan al binnen enkele minuten via onze site. Neem een kijkje op onze site en bekijk ons ruim aanbod van autoverzekeringen, reisverzekeringen, inboedel-en opstalverzekeringen en nog veel meer. Vergelijk de scherpste premies voor je verzekeringen via Verzekering.nl!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven