Zakelijk

Auto huren op vakantie: Hoe zit het met de verzekeringsoverdracht?

Goed verzekerd bij gehuurde zaken

Reisverzekering nieuws

Auto huren op vakantie: Hoe zit het met de verzekeringsoverdracht?

3 minuten leestijd

Een vakantieauto huren in het buitenland kan je veel flexibiliteit en vrijheid bieden. Zo ben je niet gebonden aan een specifieke plek of aan anderen. Echter is het goed om te begrijpen dat je met een huurauto voor een vakantie in het buitenland nooit bent gedekt door je Nederlandse autoverzekering. Auto huren op vakantie: Hoe zit het met de verzekeringsoverdracht? Ook de reisverzekering zal een gehuurde vakantieauto niet dekken. Dit terwijl veel landen wel wettelijke vereisten hebben voor minimaal een basis autoverzekering. Het is dus van belang dat je een aparte autoverzekering afsluit.

Een verzekering via een creditcard is ook een optie

In bepaalde gevallen bieden creditcards ook een verzekering voor huurauto’s tijdens je vakantie. Echter is dit wel sterk afhankelijk van de kaartmaatschappij, het type kaart en de verzekeraar. Het is van groot belang om de voorwaarden van de huurauto goed door te nemen. Heb je vragen? Dan kan het goed zijn om contact op te nemen met het verhuurbedrijf van vakantieauto’s. Zo kun je mogelijk meer duidelijkheid krijgen over de situatie.

Welke autoverzekeringen zijn handig op vakantie?

Van plan om een auto te huren voor je vakantie in het buitenland? Dan zijn er een aantal verschillende verzekeringen die je kunt overwegen. Iedereen heeft andere behoeften en een andere situatie. Dit zorgt ervoor dat de keuze voor een dekking per individu kan verschillen. In veel gevallen bieden huurmaatschappijen diverse mogelijkheden voor het verzekeren van huurauto’s. Een aantal belangrijke opties voor verzekeringen die je kunt overwegen zijn:

  • De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering)
  • Collision Damage Waiver (CDW)
  • Theft Protection-verzekering
  • Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering (SLI/ALI)
  • Persoonlijke ongevallenverzekering (PAI)

In veel landen in het buitenland is het verplicht om een auto te huren met minimaal een WA-verzekering te verzekeren. In het geval dat je schade toebrengt aan anderen, ben je met een WA-verzekering goed ingedekt tegen de financiële gevolgen van een schade. Vaak ben je als huurder van een vakantieauto echter verantwoordelijk voor alle schade die je toebrengt aan de huurauto. Als je ook schade aan de eigen huurauto wilt verzekeren, is het verstandig om aanvullende dekkingen te nemen. Dit kan in veel gevallen bij een autoverhuurmaatschappij.

Een ander alternatief

Het is mogelijk om een auto van iemand anders te lenen voor een geplande vakantie. Wel moet je natuurlijk in het bezit zijn van een rijbewijs. Dat spreekt voor zich. In dit geval ben je verzekerd via de autoverzekering van de eigenaar van de geleende auto, een familielid of vriend. In het geval dat je de auto voor een langere periode wilt lenen, is het slim om dat te melden bij de verzekeraar. De autoverzekeraar zal vervolgens beoordelen of het risico in deze periode voor een permis aanpassing zal zorgen. Voor mensen die jonger zijn dan 24 jaar, zal de premie hoogstwaarschijnlijk hoger worden bij de meeste verzekeraars.

Een autoverzekering afsluiten via Verzekering.nl

Kwaliteit, prijs en een goede service zijn belangrijke gegevens voor je als je een autoverzekering wilt afsluiten. Dat begrijpen wij maar al te goed. Om deze reden geven wij je de mogelijkheid om de best passende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op prijs, voorwaarden, dekkingen en verzekeraars. Er zijn veel verschillende verzekeraars met verschillende dekkingen en voorwaarden. Hierdoor kost het vergelijken van autoverzekeringen normaal gesproken veel tijd. Echter kun je gebruik maken van onze handige vergelijkingstool. Met onze vergelijker kun je binnen enkele minuten autoverzekeringen vergelijken en afsluiten. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je via Verzekering.nl.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven