Zakelijk

Reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten voor last-minute boekingen

Zonder zorgen vliegen naar je droombestemming!

Reisverzekering nieuws

Reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten voor last-minute boekingen

4 minuten leestijd

Heb je al reisplannen? Of ben je iemand die last-minute boekt? Dan kan een reisverzekering met een annuleringsdekking een goede optie voor je zijn. Deze verzekering biedt goede dekking in het geval dat je reis niet doorgaat of vroegtijdig moet worden afgebroken. Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel nuttig zijn. Er kunnen namelijk altijd onverwachte gebeurtenissen voordoen, waardoor je plotseling niet meer op reis kunt of eerder naar huis moet vertrekken.

Normaal gesproken moet je de kosten die hierbij komen kijken voor eigen rekening nemen. Echter kan een annuleringsdekking ervoor zorgen dat je de kosten van de reissom geheel of gedeeltelijk terug kunt krijgen van je verzekeraar. Wil je meer weten over de reisverzekering bij Last-minute? Lees dan gerust verder.

Waarom is een reisverzekering met een annuleringsdekking handig?

Als je van plan bent om op vakantie te gaan, dan kun je een annuleringsverzekering overwegen. Deze verzekering biedt dekking als je reis onverwacht niet doorgaat of vroegtijdig moet worden onderbroken. Voorbeelden van situaties waarin je je reis voortijdig moet afbreken zijn: ziekte, overlijden van familieleden of een scheiding. Een reisverzekering met een annuleringsdekking is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn in bepaalde situaties. Deze verzekering kan nuttig zijn in de volgende gevallen:

  • Weersomstandigheden: Ga je op reis? Dan kan het weer veel invloed hebben op je reisplannen. Zo kunnen vluchten worden geannuleerd door het slechte weer. Een annuleringsdekking kan de extra gemaakte kosten vergoeden.
  • Onverwachte gebeurtenissen: Soms doen zich dingen voor waar je niet op gerekend hebt. Je kunt bijvoorbeeld plotseling ernstig ziek worden of in een ongeval belanden. Met een annuleringsverzekering kun je je reis annuleren en een vergoeding voor je gemaakte kosten krijgen. Hierbij kun je denken aan de kosten van vliegtickets of accommodatie. Wel zitten hier voorwaarden aan vast. Lees dus goed je polisvoorwaarden door.
  • Werkgerelateerde gebeurtenissen: Het kan voorkomen dat je je reis moet annuleren vanwege werkverplichtingen. Bij onverwacht ontslag of een zakenreis kan een reisverzekering met een annuleringsdekking de reisgerelateerde kosten voor je vergoeden.

Voor- en nadelen van last-minute reizen

Ervoor kiezen om last minute op vakantie te gaan kan ideaal zijn. Soms weet je namelijk niet zo goed waar je naartoe wilt, of weet je niet zeker of je überhaupt wel op vakantie kunt gaan vanwege persoonlijke omstandigheden.

Voordelen
  • Prijskaartje: Over het algemeen is op het laatste moment boeken een stuk goedkoper dan normaal.
  • Flexibiliteit:  Ook kun je met zo’n vakantie vaak profiteren van meer flexibiliteit en hoef je jezelf niet op te zadelen met voorbereidingswerk omtrent het plannen van je reis.
Nadelen
  • Minder keuze: Zo heb je in de meeste gevallen minder keuzes wat betreft vakantiebestemmingen, accommodaties en activiteiten. Hierdoor kan het wat moeilijker zijn om iets leuks te vinden als je op het laatste moment besluit om te boeken.

Vergoeding voor last-minute reizen: Hoe werkt dat precies?

Onder last-minute vakanties verstaan we reizen waarvan je binnen nu en 6 weken vertrekt. Veel mensen kiezen voor een last-minute vakantie omdat ze nog niet zeker zijn over hun eindbestemming. Ook kan zo’n vakantie vaak een goedkoper prijskaartje hebben. Als je eenmaal de tickets, accommodaties en het vervoer naar het vliegveld hebt geboekt, kan het slim zijn om te kijken naar je reisverzekering.

Een reisverzekering met annuleringsdekking kan de moeite waard zijn, ook in het geval dat je last minute besluit om te gaan reizen. In de meeste gevallen kun je een annuleringsdekking tot 7 of 14 dagen na je boeking afsluiten. Het is daarom aan te raden om uiterlijk 7 dagen na de boeking van je vakantie een annuleringsdekking af te sluiten. Ben je benieuwd naar de hoogte van je premie voor een annuleringsverzekering? Dan kun je gerust onze vergelijker invullen, zodat je goedkope en passende reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Neem gerust een kijkje op Verzekering.nl.

Wat kost een reisverzekering met annuleringsdekking?

De kosten van een reisverzekering met een annuleringsdekking  zijn erg afhankelijk van het type dekking en de kosten van je vakantie. Sluit je een kortlopende annuleringsverzekering af? Dan zijn je kosten een percentage van de totale kosten van je reis. In de meeste gevallen is dit percentage 5,5% voor kortlopende annuleringsverzekeringen. Echter kan het percentage van de reissom verschillen tussen de 5% en 7%. Bij het afsluiten van een reisverzekering met een annuleringsdekking is het verstandig om te letten op de volgende dingen:

  • Het aantal keer dat je per jaar op reis gaat. Ga je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie? Dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Bij dit type verzekering zal de hoogte van de reissommen geen invloed hebben.
  • De hoogte van de kosten voor je reis.
  • De hoogte van het verzekerde bedrag.
  • Het type dekking. De hoogte van je premie kan ook afhangen van de gekozen dekking. Kies je bijvoorbeeld voor een allriskdekking, dan betaal je meer premie

Reisverzekeringen vergelijken

Als je gewend bent om op het laatste moment te boeken, is het verstandig om een reisverzekering met annuleringsdekking af te sluiten. Als je wilt weten hoeveel je moet betalen voor een reisverzekering met annuleringsverzekering, kun je onze vergelijkingstool gebruiken om betaalbare en passende reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Klik op de knop hieronder om binnen enkele minuten jou premie te berekenen.

Vergelijk reisverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven