Zakelijk

Mogelijk verplichte verzekering voor reizen naar Thailand

Reisverzekering nieuws

Mogelijk verplichte verzekering voor reizen naar Thailand

2 minuten leestijd

Verplichte verzekeringen voor Thailand reizen

Thailand is een steeds bekendere vakantiebestemming voor Nederlanders aan het worden. De meeste toeristen in Thailand komen uit Rusland. De Russen eindigen door overmatig drankgebruik en te veel zon vaak in het ziekenhuis aan het eind van hun vakantie. Zij hebben vaak geen reisverzekering afgesloten waardoor er veel problemen ontstaan.

Trekpleister voor toeristen

Het is algemeen bekend dat Thailand een van de mooiste vakantiebestemmingen anno 2017 is. Het land zelf is verbonden aan een prachtige geschiedenis, er zijn dan ook talloze bezienswaardigheden uit de oude tijd. Voor mensen die hier niet naar opzoek zijn heeft Thailand oogverblindende stranden met heldere zeeën.

Een maaltijd kost gemiddeld 400 Baht (10 euro) inclusief drankjes. Niet duur als we dit vergelijken met de prijzen die we in Nederland betalen.

Geen verzekering

Omdat de prijzen van onder andere alcoholische drankjes zo laag zijn, drinken toeristen er vaak net één te veel. In combinatie met het warme weer gaat dit zeer snel. Helaas kunnen we hier erg ziek van worden en in het ziekenhuis belanden. Veel toeristen in Thailand zijn niet verzekerd tegen dit soort ongevallen. Hierdoor komen de toeristen in de problemen omdat zij de kosten van een ziekenhuisbezoek niet kunnen betalen. Zij moeten contact opnemen met het thuisfront om geld bij elkaar te schrapen voor deze kosten.

Ziektekostenverzekering

De Thaise overheid wil maatregelen treffen tegen deze toeristen zo meldt de Bankok Post. De plannen zijn er om iedere toerist te controleren op een verzekering wanneer zij het vliegtuig uitstappen. Zij moeten in de toekomst langs een speciale controlepost die nagaat of zij een verzekering hebben afgesloten. De mensen die dit nog niet hebben gedaan hoeven zich geen zorgen te maken het land uitgestuurd te worden. Zij kunnen hier namelijk voor een bedrag van $ 16,- (€ 14,26) een ziektekostenverzekering afnemen.

Het is beter om een reisverzekering al in Nederland aan te schaffen zodat u niet in de lange rij te plaats hoeft te nemen. Tevens is het ook een stuk goedkoper om de verzekering in Nederland aan te schaffen. Maak gerust gebruik van onze vergelijker rechtsboven aan de pagina. Via Verzekering.nl kun je binnen enkele minuten een goedkope en passende verzekering afsluiten. Bekijk wat er mogelijk is voor jou!

Klik hier voor het vergelijken van uw reisverzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven