Minder overstappers zorgverzekering

Zorgverzekering nieuws

Minder overstappers zorgverzekering

1 minuut leestijd
Het aantal Nederlanders dat voor 1 januari 2017 is overgestapt van zorgverzekering is lager uitgevallen dan voorgaande jaren. Zorgverzekeraar Nederland (ZN) heeft tijdens hun nieuwjaarstoespraak bekendgemaakt dat dit jaar ruim één miljoen Nederlanders zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar.

Minder overstappers

De één miljoen overstappers zijn samen goed voor 5,9% van alle verzekerden. De belangenvereniging ZN baseert deze uitspraken op de voorlopige cijfers van het informatiecentrum voor de zorg: Vektis. Dat het aantal overstappers lager ligt dan voorgaande jaren is niet verbazingwekkend te noemen. Het aantal overstappers daalt al jaren. In 2015 stapten nog 6,8% over en in 2016 was dit percentage al gedaald naar 6,4%. In 2013 stapte nog een recordaantal Nederlanders over, 7,2%.

Besparen

Vektis laat weten geen verklaring te hebben voor de aanhoudende afname. Mogelijk komt dit door het grote aanbod aan verzekeringen, veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Een andere logische verklaring zou zijn omdat de zorgpremies niet of nauwelijks waren gedaald. De verwachting was dat dit jaar het aantal overstappers hoger zou uitvallen dan vorig jaar. Verzekering.nl schreef al eerder over dat veel Nederlanders geld konden besparen door in 2017 over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Jaarlijks zouden ze tot wel 100 euro kunnen besparen.

 

Cijfers

De cijfers van Vektis zijn een schatting en gebaseerd op de overstapinformatie die op dit moment bekend en verwerkt is bij de zorgverzekeraars. De definitieve cijfers worden volgende maand bekend gemaakt. Verzekerden kunnen elk jaar tot 1 januari hun zorgverzekering opzeggen en hebben tot uiterlijk 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Overstappers hebben dus nog 2 weken om een nieuwe zorgverzekering uit te kiezen.

Heeft u uw oude zorgverzekering voor 1 januari opgezegd en tot op heden nog geen nieuwe verzekering afgesloten? Gebruik dan onze eenvoudige en onafhankelijke vergelijker.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven