Zakelijk

Maatregelen Schiphol: worden mijn reisplannen gecanceld deze zomer?

Reizen zonder zorgen

Reisverzekering nieuws

Maatregelen Schiphol: worden mijn reisplannen gecanceld deze zomer?

3 minuten leestijd

Schiphol zal deze zomer het aantal reizigers dat per dag zal vertrekken vanaf de luchthaven beperken. Volgens de officiële capaciteitsverklaring van Schiphol zullen er in het zomerseizoen van 2024 maximaal 460.000 vluchten per jaar vertrekken. In totaal zal dit aantal ongeveer 12.400 vluchten minder zijn dan het zomerseizoen van 2023. Het kabinet wil met de experimenteerregeling een ‘balanced approach’ procedure volgen. Hierdoor zullen er door de beperking van het aantal vluchten minder CO2 uitgestoten worden en minder geluidsoverlast plaatsvinden. Wil je meer weten over hoe de maatregelen op Schiphol invloed heeft op je reisplannen voor de zomervakantie? Lees dan gerust verder.

Is het beperken van vluchten via Schiphol wel noodzakelijk?

Schiphol moet op korte termijn het aantal vluchten beperken. Dit moet als gevolg de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam, waarbij de geluidsmaatregelen van het kabinet goed zijn gekeurd. Het doel van deze maatregelen is vooral het verminderen van geluidshinder met minimaal 20% binnen een aantal jaren. De rechter heeft echter niet duidelijk gemaakt op welke manier de experimenteer regeling van het kabinet toegepast zal worden. Hierdoor is het tot op heden nog onduidelijk wanneer en hoe de regeling invloed zal hebben op de vliegbewegingen op Schiphol. Wil je meer weten? Lees dan het persbericht van de maatregelen op Schiphol hier.

Lawaaierige vliegtuigen ook beperkt door Schiphol

Schiphol zet zich ook in tegen lawaaiige vliegtuigen met hun beleid. Volgens de capaciteitsverklaring zal de luchthaven in het zomerseizoen 87 type vliegtuigen weigeren. Door dit verbod wordt er garantie geboden dat deze vliegtuigen niet meer terugkeren in de toekomst. Voor luchtvaartmaatschappijen zijn de kosten voor vervuilende en lawaaiige vliegtuigen 5 malen hoger dan voor stille vliegtuigen. Voor Schiphol gold er ook al eerder een stimulans in de havengelden, waarbij er gepleit werd om de meest stille vliegtuigen te gebruiken.

Wat betekent de maatregel voor mijn vlucht vanaf Schiphol?

Het is op dit moment nog niet mogelijk om te zien hoeveel vluchten door deze maatregelen beïnvloed worden. In het geval dat er minder reizigers kunnen vertrekken, zal de slot coördinator een oplossing bieden voor de verdeling van passagiers voor luchtvaartmaatschappijen. Er kan door de slot coördinator bijvoorbeeld vluchten worden omgeboekt of verplaatst worden naar andere luchthavens. Mochten er problemen zich voordoen als gevolg van de beperking van het aantal vluchten, dan kan er geen standaardoplossing aangeboden worden. Per situatie zal er een geschikte oplossing aangeboden worden.

Reisverzekering afsluiten voor extra zekerheid

Ga je op vakantie? Dan is het een verstandige keuze om een reisverzekering af te sluiten. Met deze verzekering kun je jezelf in vele situaties indekken tegen nare gebeurtenissen of noodsituaties. Denk hierbij aan onverwachte ziekte in het buitenland of onverwachte vertraging, waardoor je korter of langer moet verblijven in het buitenland. Met behulp van een reisverzekering ben je gedekt tijdens dergelijke situaties.

Reisverzekering afsluiten?

Via Verzekering.nl kun je gemakkelijk en snel reisverzekeringen vergelijken met elkaar. Wij maken gebruik van moderne en onafhankelijke vergelijkingstool, waardoor je goedkope en passende reisverzekeringen online kunt afsluiten. Zo vind je binnen korte tijd een verzekering die echt bij je past. Klik op de ‘vergelijk reisverzekeringen’ knop en vind de beste premie voor jouw situatie. Neem gerust een kijkje op Verzekering.nl en bekijk je opties.

Vergelijk reisverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven