Kostbaarheden verzekeren: wat moet ik weten?

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Kostbaarheden verzekeren: wat moet ik weten?

2 minuten leestijd
​De meeste mensen zijn wel bekend met de inboedelverzekering. Hiermee verzekert u uw spullen in huis. Maar hoe verzekert u bezittingen met bijzondere waarde?

Waardevolle bezittingen

In bijna elke inboedel zijn spullen te vinden die honderden euro’s waard zijn. Deze bezittingen kunt u verzekeren met de inboedelverzekering. Soms zijn er echter bijzondere voorwerpen met extra waarde. Bijvoorbeeld een bijzonder schilderij of een collectie antieke sieraden van uw oma. In deze gevallen voldoet een inboedelverzekering niet. U kunt dan een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering biedt dekking wanneer uw kostbare bezittingen iets overkomt. Een kostbaarhedenverzekering is doorgaans een aanvulling op uw inboedelverzekering. Er zijn ook mogelijkheden voor een buitenhuisdekking. Zo zijn uw juwelen ook verzekerd als u ze draagt bij een avondje uit. Bij sommige kostbaarhedenverzekeringen zijn bepaalde voorwerpen altijd wereldwijd verzekerd, dus ook buiten het huis. Het gaat hier meestal om camera’s, laptops, muziekinstrumenten, juwelen en horloges.

Wat kan ik precies verzekeren?

Bezittingen in uw huis die niet onder de inboedelverzekering vallen, kunt u meestal verzekeren met de kostbaarhedenverzekering. Denk hierbij aan apparatuur, zoals camera-apparatuur en computers. U kunt ook uw antiek- en kunstverzameling verzekeren, net als sieraden en muziekinstrumenten. Als u een bijzonder bezit heeft dat niet voorkomt bij de verschillende verzekeringen, kunt u contact opnemen met de verzekeraar. Er is vaak een oplossing om ook deze bezittingen te verzekeren.

Tips

Let wel op waarvoor uw waardevolle bezittingen verzekerd zijn en wanneer. In de meeste gevallen bent u verzekerd voor schade, verlies en diefstal. Sommige bezittingen zijn alleen in huis verzekerd. Vergelijk verschillende verzekeringen op Verzekering.nl en kies een passende verzekering.

Ook kan het zijn dat u een taxatierapport of bon nodig heeft als u een claim wilt indienen. Het is ook altijd verstandig om foto’s te maken van uw kostbare bezittingen. Mochten uw spullen gestolen worden, dan kunt u bij de aangifte de foto’s laten zien. Soms worden dure bezittingen door de politie teruggevonden bij helingszaken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven