Half miljoen huishoudens onbeschermd

Waardevolle spullen goed verzekerd hebben

Inboedelverzekering nieuws

Half miljoen huishoudens onbeschermd

2 minuten leestijd

Bijna alle huishoudens in Nederland hebben een inboedelverzekering. In totaal zijn er 8,3 miljoen huishoudens in Nederland. Van deze 8,3 miljoen heeft ruim 94% een inboedelverzekering. Dit is zeker goed, maar dit betekent ook dat bijna 460.000 huishoudens geen inboedelverzekering hebben. Bijna een half miljoen huishoudens is dus onbeschermd. Deze cijfers zijn afkomstig van Hart van Nederland.

Resultaten onderzoek

Resultaten van het onderzoek tonen aan dat veel jongvolwassenen hun inboedel niet verzekeren. Het aandeel jongvolwassen huishoudens zonder inboedelverzekering is dan ook groot. Dit zou kunnen komen doordat jongvolwassenen het risico van schade aan hun inboedel minder serieus nemen. Bovendien vinden jongvolwassen verzekeringen vaak overbodig. Anderzijds willen volwassenen met een gezin juist zo veel mogelijk zekerheid en sluiten daarom veel verzekeringen af. Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, is het in veel gevallen wel aan te raden.

Dat bijna een half miljoen huishoudens geen inboedelverzekering hebben, is eigenlijk nog te veel, ook al is dit slechts 6%. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kosten van je inboedel kunnen snel oplopen. Een inboedelverzekering is ook niet zo duur als bijvoorbeeld een zorgverzekering. Je kunt al een inboedelverzekering afsluiten voor enkele euro’s per maand.

Geen vergoeding zonder verzekering

Als je geen verzekering hebt, wordt er niets vergoed voor schade aan je inboedel. Bij een brand of inbraak moet je zelf alle schadekosten dragen. Als je de kosten van deze schade vergelijkt met de maandelijkse premie die je betaalt voor een inboedelverzekering, kan het verstandig zijn om een verzekering af te sluiten.

Pas je inboedelverzekering aan je behoeften aan

Je kunt de inboedelverzekering afstemmen op jouw wensen en behoeften. Wil je bijvoorbeeld dat je spullen ook buitenshuis verzekerd zijn? Dan kun je hier gemakkelijk voor kiezen bij het afsluiten van je inboedelverzekering. Als je dit niet nodig vindt, kun je dit natuurlijk ook uitsluiten. Ook kun je kiezen voor een eigen risico als je dat wilt. Door een eigen risico te kiezen, wordt de maandelijkse premie lager. Onthoud hierbij wel dat je bij schade eerst zelf het eigen risico bedrag moet betalen voordat de verzekeraar iets vergoedt. Afhankelijk van je keuzes wordt de maandelijkse premie hoger of lager.

Inboedelverzekering afsluiten

Valt jouw huishouden onder de 460.000 huishoudens die onbeschermd zijn in Nederland? Sluit dan snel een inboedelverzekering af. Misschien denk je dat een brand of inbraak jou niet zal overkomen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en iedereen kan slachtoffer worden van inbraak. Maak daarom gebruik van onze vergelijkingstool en vind de inboedelverzekering die bij jouw wensen en behoeften past. Na het invullen van enkele gegevens berekent onze vergelijker snel jouw premie. Klik nu op de knop ‘inboedelverzekeringen vergelijken’ om de beste inboedelverzekering voor jouw situatie te vinden. Vergelijken, afsluiten en besparen doe je bij Verzekering.nl.

Vergelijk inboedelverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven