Grote verschillen in kosten fietsverzekering

Fietsverzekering nieuws

Grote verschillen in kosten fietsverzekering

1 minuut leestijd
De elektrische fiets is een steeds meer voorkomend vervoersmiddel. Met name ouderen maken graag gebruik van deze manier van transport. Maar hoe zit het met het verzekeren van een elektrische fiets? Een elektrische fiets is namelijk vrij duur in verhouding tot een normale fiets. Daarbij komt ook dat het een gewild product is voor dieven. Met name in de grote steden ligt het aantal diefstallen van elektrische fiets zeer hoog. Maar heeft uw woonplaats dan ook effect op uw fietsverzekeringspremie?

Uit onderzoek is gebleken dat de kosten voor een elektrische fietsverzekering in de grote steden een stuk hoger ligt dan in de kleine dorpen. Dit heeft vooral te maken met de hogere kans dat uw fiets schade oploopt of zelfs gestolen wordt. Verzekeraars willen zich voor dit soort problemen graag indekken en hebben daarom de premies voor steden hoger gesteld dan voor dorpen. Deze premiedifferentiatie per provincie is niks nieuws. Dit gebeurt namelijk ook bij alle auto en inboedelverzekeringen.

Naast de premieverschillen per provincie is er ook nog onderscheid in polisvoorwaarden per verzekeraar. Zo schrijft ene verzekeraar binnen een jaar al een bepaald percentage af van de nieuw waarde af, terwijl de andere verzekeraar de nieuw waarde voor de eerste paar jaar intact houdt. Ook heeft de ene verzekeraar een eigen risico ingebouwd, terwijl de andere verzekeraar zonder eigen risico werkt. De verschillen per verzekeringspremie zijn alleen geen indicatie van de kwaliteit van de fietsverzekering. Daarom wordt u dan ook aangeraden om bij elke verzekering goed de polisvoorwaarden door te nemen, zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Wilt u precies weten welke verzekeraar wat in zijn polis heeft staan. Neem dan een kijkje bij onze fietsverzekeringenvergelijkingen. Wij hebben alle verzekeraars voor u op een rijtje gezet, zodat u goed kunt kijken waar u uw rijtuig wilt laten verzekeren. Daarnaast is er ook nog aanvullende informatie te vinden om precies op de hoogte te zijn welke onderdelen van uw fiets u allemaal kunt verzekeren.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven