Zakelijk

Fysiotherapie in 2024: Vergoedingen en trends

Zorgverzekering nieuws

Fysiotherapie in 2024: Vergoedingen en trends

3 minuten leestijd

De zorgverzekeringen voor 2024 tonen interessante ontwikkelingen op het gebied van vergoedingen voor fysiotherapie. Het is cruciaal om goed te begrijpen welke behandelingen vergoed worden en onder welke voorwaarden. Hieronder bespreken we enkele opvallende trends en vergoedingen voor fysiotherapie in 2024.

Fysiotherapie vanuit de basisverzekering in 2024

In bepaalde gevallen wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering (deels) vergoed. De vergoeding hangt af van de leeftijd en de reden voor de fysiotherapie. De overheid heeft een lijst van chronische aandoeningen opgesteld waarvoor fysiotherapie/oefentherapie gedeeltelijk vergoed wordt. Voor aandoeningen als reuma, artrose, of andere niet-chronische aandoeningen is een aanvullende verzekering nodig.

Premiestijging

Het is ook belangrijk op te merken dat alle zorgverzekeraars de premies voor verzekeringen met fysiotherapie hebben verhoogd. Vanaf 2024 wordt het bij bijna alle zorgverzekeraars verplicht om een duurdere basisverzekering te nemen om recht te hebben op aanvullende modules met ruime dekking voor fysiotherapie. Goedkopere zorgverzekeringen bieden beperkte vergoedingen, vaak tot 6 of 9 fysiotherapiebehandelingen. De premiestijgingen variëren per verzekeraar, en enkele van de grootste stijgers in 2024 zijn a.s.r., DSW, IZA, ONVZ, Stad Holland, VGZ, en Univé.

Hoogste vergoedingen bij specifieke zorgverzekeraars

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2024 verschillen per zorgverzekeraar, waarbij de meeste verzekeringen een maximum aantal behandelingen per jaar vergoeden. In 2024 springen twee zorgverzekeraars eruit:

VvAA

In 2024 valt op dat zorgverzekeraar VvAA het hoogste aantal behandelingen volledig vergoedt met het VvAA Excellent pakket. Dit pakket biedt 100% vergoeding voor alle behandelingen, maar het komt met een aanzienlijk maandelijks bedrag en is alleen beschikbaar via een ledencollectief. Verder is het pakket niet online afsluitbaar, heb je vooraf gezondheidsvragen die je moet invullen en heb je geen gegarandeerde acceptatie. Het is hier dus heel moeilijk binnenkomen. 

ONVZ

Daarentegen biedt ONVZ een uitgebreide dekking voor een minder hoge premie en is meer toegankelijk. ONVZ biedt alsnog ook een uitgebreide dekking met maximaal 50 behandelingen per jaar, vergoed tot een maandelijkse premie van €74,40. Dit pakket vereist vooraf wel gezondheidsvragen en acceptatie is niet gegarandeerd. 

Directe toegang

Voor directe toegang tot fysiotherapie zonder gezondheidsvragen is De Friesland in 2024 een goede optie, waar je een uitgebreid pakket kunt afsluiten met 36 behandelingen.

Goedkoopste aanvullende verzekering met fysiotherapie

Voor degenen die aanvullend willen verzekeren, maar niet veel behandelingen verwachten, is het interessant om te kijken naar de goedkopere opties. 

Univé biedt in 2024 een goedkoop aanvullend pakket met fysiotherapie aan. Univé basispakket met Zorg budget pakket voor €4,00 per maand voor 4 behandelingen per jaar. FBTO biedt in 2024 een nog goedkoper aanvullend pakket met fysiotherapie aan. Het FBTO basispakket met de module spieren & gewrichten biedt 100% vergoeding tot €100,- voor €3,25 per jaar. Alternatieven zijn aanvullende verzekeringen van ZieZo, Nationale-Nederlanden, of United Consumers (VGZ), waar kleine aanvullende verzekeringen onder de €6,50 per maand 6 behandelingen vergoeden.

Zorgverzekering met fysiotherapie in 2024 vergelijken

Het vergelijken van zorgverzekeringen is essentieel om de beste dekking voor fysiotherapie in 2024 te vinden. Het loont de moeite om een uitgebreide vergelijking te maken tussen de verschillende zorgverzekeraars om een goede zorgverzekering te kiezen die aansluit bij persoonlijke behoeften in 2024. Vergelijk premies, vergoedingen, voorwaarden, en maak gebruik van onze keuzehulp om een weloverwogen keuze te maken.

Door goed te vergelijken en rekening te houden met individuele behoeften, kunnen consumenten de meest geschikte zorgverzekering kiezen voor het komende jaar. Het is van essentieel belang om goed te kijken naar persoonlijke behoeften, verwachte behandelingen, en de voorwaarden van verschillende verzekeraars om de beste dekking te vinden. Vergelijk hieronder binnen een aantal stappen jouw zorgverzekering met fysiotherapie.

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven