Zakelijk

Financiële tegenvallers door budgetpolis

Zorgverzekering nieuws

Financiële tegenvallers door budgetpolis

1 minuut leestijd

De addertjes onder de budgetpolis komen naar boven. Duizenden verzekerden die vorig jaar kozen voor de goedkoopste zorgverzekering hebben te maken gekregen met financiële tegenvallers. Velen van hen moesten honderden euro’s extra betalen voor behandelingen die buiten het zorgpakket bleken te vallen. Dit blijkt uit cijfers van de zorgverzekeraars en het AD.

In 2014 hadden ruim 328.000 mensen een budgetpolis afgesloten. Van dit aantal hebben al 13.766 verzekerden te maken gekregen met extra zorgkosten, omdat de dekking van de budgetpolis niet voldoende was of zij werden behandeld in een ziekenhuis die geen contract meer heeft met de desbetreffende verzekeraar. Deze groep was in 2014 een gemidddeld bedrag van 450 euro extra kwijt voor hun zorgkosten. Hierdoor valt de geldbesparing door middel van een budgetpolis direct weer weg. Het aantal mensen die met deze extra kosten te maken hebben gekregen zal nog verder oplopen. Niet alle declaraties over het afgelopen jaar zijn meegerekend. Er zullen er nog meer volgen.

2015 is het ‘Jaar van de transparantie’ in de zorg. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil met dit initiatief zorgen voor betere informatie over de kwaliteit en kosten van de zorg. Hieronder valt ook de informatievoorziening rondom de zorgverzekeringen. Minister Schippers gaat voor een verbetering van de websites van zorgverzekeraars. Daarnaast vindt zij ook dat de mensen zelf alerter moeten zijn bij het kiezen van hun zorgverzekering en zich meer moeten verdiepen in de dekking van hun huidige verzekering als zij een behandeling moeten ondergaan.

Bron: AD

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven