Zakelijk

Een autoverzekering en gladheid. Waar moet ik op letten?

Dek jezelf en je onderneming goed in tegen financiele risico’s als gevolg van gladheid

Autoverzekering nieuws

Een autoverzekering en gladheid. Waar moet ik op letten?

3 minuten leestijd

Autoverzekering en gladheid. Wat heeft dat eigenlijk met elkaar te maken? Wanneer het glad is op de weg, is het altijd van belang dat je net wat voorzichtiger bent dan normaal. Hoe voorzichtig je ook bent, het risico op schade met je auto door gladheid is vrij groot. Wanneer je dan te maken krijgt met schade, wordt de schade in de meeste gevallen niet gedekt door je WA- verzekering. Of de schade wel of niet gedekt wordt is sterk afhankelijk van je verzekering. In veel gevallen is de schade bij een allrisk verzekering wel te verhalen bij je verzekeraar. Wil je meer weten over de autoverzekering en gladheid? Dan helpen we je graag verder.

Een autoverzekering en gladheid. Waar moet ik naar kijken?

Het afsluiten van een autoverzekering is niet alleen verplicht, maar ook zeer handig. Een verzekering voor je auto biedt namelijk ook bescherming tegen eventueel financieel verlies, wanneer je te maken krijgt met schade. Ook in de wintermaanden is een goede dekking belangrijk. Vaak krijg je te maken met een glad wegdek, waardoor het rijden op de weg een stuk minder prettig wordt. Het wordt nog vervelender, wanneer je schade rijdt. Gelukkig voor jou, kun je jezelf goed indekken. Om alles overzichtelijk voor je te maken, hebben we hieronder een aantal punten neergezet waar je aan moet denken bij autoverzekering en gladheid:

Dekking voor gladheid. Niet elke verzekering biedt dekking schade door gladheid. Bekijk welke verzekeringen wel dekking bieden bij gladheid en ijzel, zodat je goed gedekt bent bij schade. Zorg ervoor dat je auto minimaal WA + beperkt casco verzekerd is.
Het eigen risico. Bij een autoverzekering en gladheid is het volgende belangrijk om te weten: Het is mogelijk dat het eigen risico hoger is bij schade door gladheid.
Aanvullende verzekering. Wanneer je te maken krijgt met een ongeval of schade door gladheid, kunnen de kosten flink oplopen. In de meeste gevallen zit je niet te wachten op deze hoge kosten. Er zijn specifieke aanvullende dekkingen voor schade door gladheid. Een voorbeeld hiervan is pechhulp voor onderweg. Deze dekking biedt echter goede bescherming tegen de hoge onverwachte kosten bij pech door gladheid.

Dekking autoverzekering code rood sneeuw

Code rood sneeuw is een signaal, die vaak wordt gebruikt om weggebruikers duidelijk te maken, dat ze voorzichtig moeten zijn. Vaak ligt er veel sneeuw of ijzel op het wegdek, waardoor de kans op schade aanzienlijk groot is. Het is belangrijk om bij je verzekeraar te checken of je dekking krijgt bij schade tijdens code rood met sneeuw. Ben je wel gedekt door uw verzekeraar in dit geval, dan zullen eventuele reparatiekosten en schade aan andere auto’s vergoed worden door je verzekeraar.

Ik ben op zoek naar een autoverzekering. Waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer je een verzekering voor je auto wilt afsluiten, is het heel er belangrijk dat je een passende verzekering afsluit. Dit betekent dat je een verzekering afsluit, die goed aansluit bij je persoonlijke situatie en je auto. ‘Waar moet ik op letten bij je autoverzekering?’. We hebben de belangrijkste factoren voor je op het rijtje gezet:

1. Welke dekking heb ik nodig? Bij de autoverzekering kun je kiezen uit drie dekkingen: WA, WA – beperkt casco en allrisk. Welke dekking goed bij je past hangt af van je persoonlijke en financiële situatie en de leeftijd van je auto.
2. Heb ik een aanvullende verzekering nodig? Het is altijd mogelijk om een aanvullende verzekering voor je auto af te sluiten. Kijk naar je situatie en denk goed na of je jezelf aanvullend wilt verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal.
3. Hoe hoog moet ik mijn eigen risico zetten? Over het algemeen geldt: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Echter zal een hoger eigen risico wel inhouden, dat je meer moet betalen bij schade.
4. Vergelijken van premies. Omdat er veel verschillende verzekeraars zijn voor je autoverzekering, kan het verstandig zijn om je verzekering te vergelijken. Zo kun je een goed inzicht krijgen in de goedkoopste premies voor je verzekering.

Autoverzekering met dekking bij schade door gladheid vergelijken

Ben je op zoek naar een verzekering, waarbij schade door gladheid is gedekt? Dan ben je bij Verzekering.nl aan het juiste adres. Ook als je op zoek bent naar normale autoverzekeringen kun je via onze site gemakkelijk diverse verzekeringen voor je auto vergelijken. Op deze manier kun je flink wat geld besparen. Ook voor minder geld, kun je goed verzekerd zijn via Verzekering.nl. Bekijk wat er mogelijk is voor je verzekering en ga onbezorgd de weg op!

Goedkope autoverzekeringen vergelijken

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven