Schade veroorzaakt aan gehuurde accommodaties?

Goedkope aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Schade veroorzaakt aan gehuurde accommodaties?

3 minuten leestijd

Schade aan gehuurde accommodaties?

Een aansprakelijkheidsverzekering, is een verzekering waarmee je verzekerd bent voor schade die je onopzettelijk veroorzaakt aan anderen of hun bezittingen. Maar hoe zit dat dan bij schade aan gehuurde accommodaties? In Nederland wordt schade aan een gehuurde (vakantie)woning niet standaard gedekt. Echter is dat wel het geval in het buitenland. Wel gelden hier bepaalde voorwaarden voor. Dit leggen we je haarfijn uit in dit artikel. Lees gerust verder.

Aansprakelijkheidsverzekering dekkingen bij gehuurde accommodaties

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen schade aan gehuurde accommodaties. Wel gelden hier bepaalde voorwaarden voor, en kan de dekking variëren per verzekeraar. Hier zijn enkele zaken die doorgaans gedekt worden door deze verzekering:

  • Aansprakelijkheid voor schade aan derden. Als je onopzettelijk schade toebrengt aan een gehuurde accommodatie, kan deze verzekering ervoor zorgen dat de kosten voor het herstel van de schade gedekt worden.  Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het beschadigen van een raam bij een gehuurde accommodatie.
  • Schade aan andermans bezittingen. Deze verzekering biedt dekking bij schade die je aanricht de persoonlijke eigendommen van anderen.
  • Aansprakelijkheid voor letsel. Raakt er iemand gewond in een gehuurde woning door jouw nalatigheid? Dan kan een aansprakelijkheidsverzekering de medische kosten dekken.
  • Dekking bij aansprakelijkheid voor de huurder. Er zijn bepaalde verzekeringen voor aansprakelijkheid, die een specifieke dekking bieden voor aansprakelijkheid voor huurders. Vaak wordt schade aan het gebouw zelf ook gedekt door deze verzekering. Echter kan dit verschillend zijn per verzekeraar.

Verschillen tussen het buitenland en Nederland?

Je aansprakelijkheidsverzekering is niet alleen in Nederland geldig, maar ook in het buitenland. Deze verzekering zal schade die je veroorzaakt aan andermans bezittingen dekken, mits je deze schade niet opzettelijk hebt veroorzaakt. In Nederland wordt schade aan een gehuurde (vakantie)woning niet standaard gedekt. Echter is dat wel het geval in het buitenland. Hierbij is het wel goed om te weten dat je bij het veroorzaken van schade in de meeste gevallen een waarborgsom moet betalen.

Hoe zit het met de waarborgsom?

Veroorzaak je schade in het buitenland? Dan ben vaak verplicht om een waarborgsom te betalen. Met dit bedrag zal de plaatselijke overheid de kosten van het ‘slachtoffer’ dekken. De veroorzaakte schade moet echter wel binnen het verzekerde bedrag van de dekking vallen.

Vragen over dekking gehuurde accommodaties bij aansprakelijkheid schade

Heb je vragen over dit onderwerp? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met je verzekeraar. Je verzekeraar kan je eventuele vragen over de dekking voor gehuurde accommodaties beantwoorden. Dekkingen en voorwaarden kunnen namelijk sterk variëren per verzekeraar. Het is dus van belang om de polisvoorwaarde goed door te nemen. Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met je verzekeraar. Zo ben je goed op de hoogte en voorkom je misstanden en irritaties.

Een aansprakelijkheidsverzekering online afsluiten

Ben je op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering? Dan kan je op Verzekering.nl goed terecht. Via onze site kun je diverse aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Het vergelijken van een aansprakelijkheidsvordering kan goede ondersteuning bieden bij het vinden van een passende en goedkope verzekering. Zo krijg je goed inzicht in de verschillen in prijzen, dekkingen en verzekeraars. Benieuwd? Neem dan gerust een kijkje op onze website.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekering

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven