Zakelijk

Auto in brand?

Autoverzekering nieuws

Auto in brand?

2 minuten leestijd

In de afgelopen weken is het aantal autobranden flink gestegen. We zien het anderen overkomen en denken ‘’mij zal dit nooit gebeuren’’, maar vergist U zich niet! Dit kan helaas iedereen overkomen want een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar wat is nou handig om verzekeringstechnisch te weten als uw auto in brand vliegt?

Vergoeding van uw verzekering

U krijgt de schade vergoedt met zowel een beperkt Casco Verzekering als een All-risk Casco Verzekering.

Basisverzekering

Indien u alleen WA-verzekerd bent, wordt het een ander verhaal. Helaas moet u dan zelf voor de kosten opdraaien. Op het moment dat u weet wie uw auto in brand heeft gestoken, kunt u diegene aansprakelijk stellen om de schade te claimen.

WA + beperkt/volledig cascoverzekering

Als u WA + beperkt casco of WA + volledig cascoverzekering heeft, dan wordt de schade wel vergoed.
Indien u bewijsmateriaal in handen heeft, hoeft u dit alleen maar geven aan de uw verzekeraar. Zij zullen hierachter aangaan en de dader aansprakelijk stellen.
Met een WA + beperkt casco of WA + volledig cascoverzekering krijgt u hoe dan ook uw geld vergoed.
Op het moment dat uw auto nieuw is, dan krijgt u de nieuwwaarde van de auto terug. Als uw auto al een aantal jaar oud is, dan kijken verzekeraars naar de dagwaarde van de auto. U krijgt hoe dan ook uw geld terug.

Wat kunt u doen om het te voorkomen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, het is daarom ook onmogelijk om uit te sluiten dat uw auto niet getroffen kan worden door een brand of een ongeluk. Maar u kunt natuurlijk dat zo veel mogelijk voorkomen.

Heeft u bijvoorbeeld een garage? Zet uw auto dan ’s avonds binnen.
Het helpt natuurlijk ook om uw auto op een zichtbare plek te parkeren. Bijvoorbeeld ergens waar veel licht valt of waar veel mensen langs lopen/rijden.

Autoverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke autoverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven