Zakelijk

4 redenen waarom zorgverzekeraars in prijs verschillen

Zorgverzekering nieuws

4 redenen waarom zorgverzekeraars in prijs verschillen

2 minuten leestijd

Over het afsluiten van een zorgverzekering bestaan allerlei misvattingen. Nu het overstapseizoen weer is aangebroken is het belangrijk om deze op te helderen. Daarom zet Verzekering.nl de 5 meest voorkomende misvattingen voor u op een rijtje.

‘’Overstappen kan tot en met 31 januari 2018’’

Elk jaar kunt u van half november tot en met 31 december overstappen van zorgverzekering. De nieuwe zorgverzekeraar zegt dan automatisch uw vorige zorgverzekering voor u op. Ook is het mogelijk om tussen 31 december en 31 januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten mits u zelfstandig uw oude zorgverzekering voor 31 december heeft opgezegd. Uw nieuwe zorgverzekering gaat altijd in op 1 januari, ook als u deze later heeft afgesloten. Overstappen na 31 januari is alleen in speciale gevallen mogelijk.

‘’Een collectieve zorgverzekering is altijd de goedkoopste optie’’

Helaas is dit niet altijd het geval. Een collectieve verzekering is een verzekering voor een specifieke groep mensen (sportverenigingen, gemeentes, dezelfde werkgevers etc.) waar een collectiviteitskorting op is toegepast. Als het collectief een verzekering van een dure zorgverzekeraar aanbiedt, dan is het mogelijk dat u voordeliger uit bent door zelf een individuele verzekering af te sluiten bij een verzekeraar met een minder hoge premie. Vergelijk daarom altijd eerst uw zorgverzekering op verzekering.nl.

‘’Ik ben chronisch ziek, dus ik kan niet overstappen’’

Een verzekeraar mag u nooit weigeren op basis van uw fysieke gesteldheid. In Nederland geldt een acceptatieplicht, dit houdt in dat u ongeacht uw gezondheid, financiën of leeftijd altijd geaccepteerd dient te worden voor de basisverzekering. Let wel op: de acceptatieplicht geldt alléén voor de basisverzekering. Bovendien geldt niet op elke aanvullende verzekering een acceptatie-eis en hoeft u zich niet aanvullend te verzekeren bij dezelfde verzekeraar als uw basisverzekering. U kunt dus altijd ergens terecht.

‘’Mijn kinderen onder de 18 zijn automatisch verzekerd’’

Een zorgverzekering is verplicht voor alle leeftijden. In Nederland moeten pasgeborenen binnen 4 maanden worden ingeschreven bij een zorgverzekeraar. Kinderen onder de 18 jaar moeten worden meeverzekerd op de zorgpolis van één van de ouders. U hoeft hier geen premie voor te betalen en er is ook geen sprake van een eigen risico.

‘’Wisselen van zorgverzekering is een ingewikkelde en tijdrovende klus’’

Doordat zorgverzekeraars onderling afspraken hebben gemaakt, is overstappen nu heel eenvoudig. Mits u voor 31 december een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten, wordt uw oude zorgverzekering automatisch voor u opgezegd. U hoeft dus alleen maar een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Bent u van plan om over te stappen van zorgverzekering voor 2018? Gebruik de verzekeringsvergelijker op Verzekering.nl Door onze kennis en jarenlange ervaring voorzien wij iedereen van een passende verzekering.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven