Zo is je laptop goed verzekerd

Aansprakelijkheidsverzekering nieuws

Onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars

Zo is je laptop goed verzekerd

2 minuten leestijd

Wanneer u uw laptop overal mee naar toe neemt, is de kans op schade erg groot. Ook wanneer u uw laptop gewoon thuis gebruikt, kunnen er ongelukken mee gebeuren. Maar bent u hiervoor verzekerd? In deze webblog leggen we dit aan u uit.

Schade binnenshuis

Een inboedelverzekering biedt dekking tegen schade aan spullen in uw woning, waaronder dus ook uw laptop. Wanneer u bijvoorbeeld uw laptop heeft laten vallen in uw huis, dan dekt uw inboedelverzekeraar deze schade.

Schade buitenshuis

Als er wat gebeurt met uw laptop buitenshuis, dan bent u hiervoor niet verzekerd. Dit geldt overigens ook voor uw mobiel of tablet.

Schade door een ander

Wanneer iemand anders uw laptop heeft laten vallen, kunt u de veroorzaker aansprakelijk stellen voor het ontstaan van de schade. De veroorzaker kan de schade vervolgens claimen op zijn aansprakelijkheidsverzekering.

Schade op reis 

Wanneer u op reis gaat, loopt u extra risico op schade aan uw laptop. Als u uw laptop meeneemt op reis is deze verzekerd als u een reisverzekering heeft. Uw laptop is dan tot een bepaald bedrag verzekerd tegen schade, diefstal of verlies. Er geldt hiervoor alleen wel een eigen risico. 

Schade melden

Wanneer u schade heeft aan uw laptop, moet u dit zo snel mogelijk melden bij uw inboedelverzekering. Stuur bij het melden van de schade het bewijs van aangifte en de aankoopbon mee, zo kunt uw verzekeraar de schade sneller afhandelen. Bij diefstal van uw laptop is het handig om eerst aangifte te doen bij de politie. 

Inboedelverzekering afsluiten

Op onze website verzekering.nl kunt u heel snel en gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. U kunt op onze website ook precies zien welke inboedelverzekering het goedkoopste is en welke het beste bij u past.

Kijk hier in onze vergelijker voor een inboedelverzekering die bij u past.

 

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven