Zakelijk

Meer vraag naar rechtsbijstand door toename arbeidsconflicten

Rechtsbijstandverzekering nieuws

Meer vraag naar rechtsbijstand door toename arbeidsconflicten

2 minuten leestijd
In de afgelopen maanden is er veel meer aanspraak gemaakt op rechtsbijstand dannormaal gesproken. De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid op de arbeidsmarkt.Banen verdwijnen en veel mensen worden ontslagen. Het gevolg hiervan is dat erarbeidsconflicten ontstaan. Wat is een rechtsbijstandverzekering? Waarom makenveel werkgevers in deze tijd aanspraak op rechtsbijstand?

Door een conflict op het werk kan je arbeidsrelatie met je collega’s ernstig beschadigd raken. Hierdoor is er meer vraag naar rechtsbijstand door een toename van de arbeidsconflicten.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een conflict kan op ieder moment ontstaan. Soms lukt het niet om het conflict zelf op te lossen en ben je genoodzaakt om juridische hulp in te schakelen. De kosten van een advocaat of jurist kunnen hoge kosten met zich meebrengen. Om ervoor te zorgen dat je niet plotseling voor hoge kosten komt te staan kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Met een rechtsbijstandverzekering heb je recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp. Onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering vallen:

  • Consumentengeschillen
  • Geschillen met je werkgever
  • Geschillen met de overheid
  • Geschillen over je woning
  • Verkeersschade en -geschillen
Corona-conflicten

Een arbeidsconflict kan natuurlijk altijd gebeuren. Meningsverschillen, discussies in je loopbaan zal je het vast wel een keer hebben meegemaakt. In de corona-tijd komen veel mensen voor keuzes te staan. Ga je wel of niet naar kantoor? Of wilt je baas dat je naar het kantoor komt maar jij bent bang voor Corona. Of wordt je ondanks je verkoudheid verplicht om gewoon op het kantoor te komen? Het kan bijvoorbeeld betekenen dat betaling of werk toezeggingen moeten worden uitgesteld. Bij dit soort conflicten is het belangrijk in gesprek te gaan met je werkgever.

Communicatie

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij en je werkgever hele andere inzichten hebben in de corona-tijd. In deze situatie is het goed om alle communicatie op papier te zetten. Mocht het conflict tot een rechtszaak leiden heb je alles zwart op wit. Met een rechtsbijstandverzekering kun je bijvoorbeeld een mediation vergoed krijgen. Omdat er in de corona-tijd een toename van arbeidsconflicten plaatsvinden sluiten meer mensen een rechtsbijstandverzekering af en is er meer vraag naar rechtsbijstand.

Dek eventuele juridische hoge kosten en maak gebruik van onze vergelijker. Zo ben je goedkoop uit en kom je nooit voor hoge kosten te staan.

Vergelijken, afsluiten en besparen doe je snel op Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven