Zakelijk

Het aantal overstappers van zorgverzekeraar blijft gelijk

Zorgverzekering nieuws

Het aantal overstappers van zorgverzekeraar blijft gelijk

2 minuten leestijd
Tot en met 31 december 2020 kon je van zorgverzekeraar overstappen. Ondanks de premies van vrijwel alle zorgverzekeraars waren gestegen, stapten er dit jaar niet meer mensen over dan voorheen. In totaal stapten er, vooral aan het einde van het jaar, 1.1 miljoen mensen over van zorgverzekeraar.

2020: een hectisch jaar waarin zorgkosten stegen en de vraag naar goede zorg toenam. Corona zorgde voor spanning bij het gros van de Nederlanders, maar het aantal overstappers van zorgverzekeraar bleef beperkt. ‘’Slechts 6.2% van de verzekerden stapte eind 2020 over van zorgverzekeraar.’’, meldt Vektis, een bedrijf dat inzicht biedt in de zorg in Nederland. Dit percentage komt overeen met het overstappercentage van de voorgaande jaren.

Eind december

Hoewel het percentage overstappers niet is gestegen ten opzichte van de voorgaande jaren, viel het op dat mensen vooral aan het eind van december pas overstapten van zorgverzekeraar. Steeds meer mensen weten dat het overstappen van verzekeraar slechts enkele minuten duurt en dat er vele gebruiksvriendelijke vergelijkingsmachines zijn. De haast om van verzekeraar over te stappen, is er om die reden ook niet meer. Benieuwd hoe zo een vergelijkingsmachine werkt? Verzekering.nl biedt je vergelijks aan voor verschillende verzekeringen.

Meer informatie

Het percentage overstappers is misschien niet gestegen, maar het aantal mensen dat extra informatie opzocht over de zorgverzekering wel. ‘’In 2020 stond de zorg door corona extra in de belangstelling. Het lijkt erop dat daardoor meer verzekerden informatie over het polisaanbod hebben ingewonnen.’’, aldus Petra van Holst, directrice van Zorgverzekeraars Nederland. Verzekerden maakten vaak gebruik van de zogeheten zorgverzekeringskaart voor meer informatie. Dit is een kaart die de belangrijkste polisvoorwaarden en vergoedingen van zorgverzekeraars toont. In de overstapperiode maakte zo een anderhalf miljoen mensen gebruik van deze zorgverzekeringskaart, 233% meer ten opzichte van 2020.

Overstappen

Ondanks het percentage overstappers nu op 6.2% ligt, kan het zijn dat dit percentage de aankomende maand nog stijgt. Mensen die vóór 31 december, 23:59h hun verzekering hebben opgezegd, hebben namelijk tot 1 februari om de verplichte basis- en eventuele aanvullende verzekeringen af te sluiten bij een nieuwe zorgverzekeraar. Het hebben van een basisverzekering is voor elke Nederlander verplicht. Indien je als Nederlander op 1 februari nog steeds geen nieuwe zorgverzekeraar hebt, ontvang je een boete. Deze boete bedraagt maar liefst €426,24. Indien je jouw oude zorgverzekering niet hebt opgezegd voor 31 december, kun je weer van zorgverzekeraar overstappen vanaf 12 november 2021.

Vergelijken

Overstappen van zorgverzekeraar kan nu niet meer, maar overstappen van bijvoorbeeld een autoverzekeraar kan nog wel! Verzekering.nl helpt je graag met overstappen. Vul snel een van onze vergelijkingsmachines in en vind de goedkoopste verzekering, passend bij jou! Geld besparen was nog nooit zo makkelijk.

Klik op een van de volgende links om:

1. Autoverzekeringen te vergelijken

2. Opstalverzekeringen te vergelijken

3. Inboedelverzekeringen te vergelijken

Of bezoek de homepagina van Verzekering.nl voor nog meer opties.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven