Zakelijk

Is een aanvullende tandartsverzekering voordelig?

Zorgverzekering nieuws

Is een aanvullende tandartsverzekering voordelig?

2 minuten leestijd
De tandarts; je grootste vriend of vijand. Per jaar krijgen de tandartsen zo’n 40 miljoen consulten. De kosten van een bezoek aan de tandarts, mondhygiënist of orthodontist kunnen hoge kosten met zich meebrengen. Ben je voordeliger uit met een aanvullende tandartsverzekering?

In Nederland is de tandartsverzekering de meest gekozen aanvullende verzekering. Een aanvullende tandartsverzekering kun je zelf toevoegen aan je basispakket. Maar is een aanvullende tandartsverzekering voordelig? Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Voordeliger of niet?

Of je voordeliger uit bent met een aanvullende tandartsverzekering ligt aan de situatie. Als je regelmatig naar de tandarts gaat en je hebt meerdere controles per jaar is het handig een aanvullende tandartsverzekering te nemen. Het is verstandig om naar je tandartsfacturen te kijken van een aantal jaren geleden. Als je kosten per jaar onder de €100 vallen is een aanvullende tandartsverzekering niet voordeliger.

Wat kost een aanvullende tandartsverzekering?

De premie die je maandelijks moet betalen hangt af van de gewenste dekking. De meeste mensen kiezen voor de goedkoopste polis die door de verzekeraar wordt aangeboden. Deze polis vergoed controles en 75% tot 80% van de overige kosten. Het maximum dat de verzekeraar zal vergoeden is €250. Voor deze dekking moet je per maand ongeveer €10/ €15 neertellen. Dat zou zo’n €150 per jaar zijn. Het is dus belangrijk om goed na te gaan wat je jaarlijkse kosten aan de tandarts zijn.

Basisverzekering

Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten. De basisverzekering dekt de meeste tandartskosten niet. De kosten voor bijzondere tandheelkunde worden door de basisverzekering wel vergoed. Bij bijzondere tandheelkunde kun je denken aan schisis.

Benieuwd of je goedkoop uit bent met je huidige basisverzekering? Vergelijk je premie met onze vergelijker!

Uitzonderingen

Heb je niet zo’n sterk gebit? Heb je vaak last van gaatjes en ben je bij de tandarts een bekend gezicht? Dan is het wel voordeliger om een tandartsverzekering af te sluiten. De basisverzekering vergoed de volgende behandelingen voor verzekerden van 18 jaar en ouder:

  • Kunstgebitten
  • Röntgenonderzoek
  • Chirurgische tandheelkundige hulp
  • Afwijking in het tand-kaak-mondstelsel
  • Ontwikkelingsstoornis of groeistoornis bij het gebit, de kaak of mond

 

Tandzorg bij kinderen

De tandzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed door de basispolis. Alle tandzorg bij kinderen onder de 18 jaar wordt dus volledig gedekt vanuit de basisverzekering. Als je achttien jaar of ouder bent stopt de dekking. Net als bij de basisverzekering bij volwassen kun je alleen een beroep doen op je basispolis als je bijvoorbeeld naar een kaakchirurg moet.

Handigheidjes tandartsverzekering

Er zijn vele soorten tandartsverzekeringen. Sommige verzekeraars bieden een brede aanvulling en aanvullende verzekering terwijl andere juist een hele specifieke tandverzekering biedt. Bij het afsluiten van een tandartsverzekering moet je goed letten op;

  • Het maximumbedrag
  • Vergoedingspercentage
  • Soorten tandheelkunde
  • Voorwaarden

 

Wil je meer informatie over de handigheidjes waar je op moet letten bij het afsluiten van een tandartsverzekering? Neem een kijkje op onze website!

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven