Zakelijk

Minder woninginbraken in 2020

Inboedelverzekering nieuws

Minder woninginbraken in 2020

2 minuten leestijd
​Sinds de coronacrisis zijn het aantal inbraken in 2020 flink gedaald. Inbrekers zijn al sinds het begin van de coronacrisis halverwege maart minder actief. Veel mensen zijn thuis komen te zitten omdat thuiswerken de nieuwe norm is. Nu we allemaal dus veel meer thuiswerken, zijn er minder mogelijkheden voor inbrekers om ongezien een huis binnen te komen.

Een woninginbraak kan een grote impact op je gevoel van veiligheid hebben. Hoeveel inbraken zijn er in 2020 geweest? Wat moet je doen als je merkt dat er is ingebroken? Wat zijn handige tips tegen inbrekers?

Daling

Van de maanden maart tot en met augustus werd er in 2020 landelijk 19.311 keer ingebroken. In 2019 werd er in deze maanden totaal 23.549 keer ingebroken. Er is met deze cijfers een forse daling te zien in het aantal inbraken in Nederland.

De donkere dagen

Tijdens de feestdagen wordt er in Nederland het meest ingebroken. De donkere maanden van het jaar zijn populair onder inbrekers. Vaak zijn de mensen bij familie en vieren ze kerst in groten getale bij iemand thuis. De kans dat je slachtoffer wordt van een inbraak tijdens de feestdagen is ruim 50% hoger dan een ‘normale’ dag. Door de coronamaatregelen vierden veel mensen de kerstdagen dit jaar thuis in kleine kring, wat zorgde voor een klein aantal inbraken. Vergeleken met andere jaren is er ook tijdens de feestdagen van 2020 een daling te zien in het aantal inbraken.

Tips tegen inbraak

Gelukkig is er dit jaar een forse daling te zien in het aantal woninginbraken. Het is natuurlijk te hopen dat deze trend zich in 2021 voortzet. Om inbraak te voorkomen hebben wij een paar handige tips op een rijtje gezet.

  • Bij het verlaten van je huis doe alle ramen en deuren altijd dicht en op slot.
  • Laat de sleutels niet in de sloten zitten.
  • Laat bij het verlaten van je huis in het donker altijd een lamp aan staan.
  • Leg kostbare spullen uit het zicht.
  • Zorg voor een bewoonde indruk van je huis tijdens het verlaten van je huis.

Er zijn nog vele tips waarmee je inbrekers slim af bent. Voor meer tips tegen woninginbraken klik hier.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering bescherm je je eigendommen tegen onder andere brand, diefstal en storm. Met een inboedelverzekering worden alle losse spullen in het huis verzekerd. Een opstalverzekering verzekert alle vaste spullen (het dak, de badkamer etc). Een opstalverzekering is verplicht wanneer je een koopwoning hebt. Een inboedelverzekering is niet verplicht. Benieuwd welke soorten inboedelverzekeringen er zijn? Neem een kijkje op onze website.

 

Over de inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering worden alle losse spullen in het huis verzekert. Voor een verzekeraar is er sprake van diefstal als iets zonder toestemming van de eigenaar wordt weggenomen en niet wordt terug gegeven. Om schade van een inbraak te vergoeden heeft de verzekering altijd een aangifte nodig. Meer informatie over de inboedelverzekering vind je op onze website.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven