Zakelijk

Natura zorgverzekering: waarom kiezen steeds meer mensen daarvoor?

Zorgverzekering nieuws

Natura zorgverzekering: waarom kiezen steeds meer mensen daarvoor?

2 minuten leestijd
Jij bent vast opzoek naar de beste zorgverzekering voor 2021. Bij het afsluiten van een zorgverzekering moet je beslissen of je een natura- of restitutieverzekering wilt. In Nederland wordt de naturaverzekering steeds populairder. Waarom kiezen steeds meer mensen voor een naturaverzekering?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Deze vaste lasten wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden.

Goedkoper

De voornaamste hoofdreden waarom steeds meer mensen voor een naturapolis kiezen is waarschijnlijk omdat deze polis het goedkoopst is. Bij een naturapolis heeft de verzekeraar contracten gesloten met verschillende zorgverleners. Wanneer je naar een ziekenhuis gaat waarmee jouw zorgverzekeraar geen contracten heeft, kan het zo zijn dat je de gemaakte zorgkosten zelf moet betalen.

Wat is een restitutiepolis?

Bij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners. Wanneer je bijvoorbeeld met je gekneusde enkel wordt doorverwezen naar het ziekenhuis mag dat het ziekenhuis zijn waar je zelf voor kiest. Jij mag dus kiezen naar welk ziekenhuis je wilt. Omdat je zelf mag kiezen waar je terecht komt is een restitutieverzekering over het algemeen duurder dan een naturaverzekering.

 

Voordelen van een naturaverzekering

Vergeleken met de restitutieverzekering is de naturapolis een goedkope zorgverzekering. Omdat de verzekeraars contracten hebben met de zorgverleners bieden de zorgverleners optimale service. De zorgverleners willen het vertrouwen van de verzekeraar natuurlijk niet schaden. Bij een naturapolis hoef je geen rekeningen voor te schieten. Bij een restitutiepolis moet je vaak wachten op een terugbetaling.

 

Nadelen naturaverzekering

Ben je aan het twijfelen om over te stappen van een restitutieverzekering naar een naturaverzekering? Kijk voordat je overstapt goed na welke zorgverleners zijn opgenomen in de naturaverzekering. Je wilt natuurlijk niets liever een omgeving hebben met medische zorgposten waar jij je fijn bij voelt!

Ben je na het lezen van dit artikel aan het twijfelen? Gebruik onze vergelijker en bekijk hoeveel geld je kunt besparen.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven