Meer besparen op je zorgverzekering? Dat kan!

Zorgverzekering nieuws

Meer besparen op je zorgverzekering? Dat kan!

2 minuten leestijd
Ondanks dat de meeste premies van zorgverzekeraars zijn gestegen, kun je zelf het een en ander doen om geld te besparen. Naast het vergelijken van zorgverzekeraars op onze website en de beste verzekeraar kiezen, kun je je premie zelf verlagen. Hoe? Door je eigen risico te verhogen.

Wil je meer besparen op je zorgverzekering? Dit is mogelijk! Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Het eigen risico

Sinds 2008 bestaat het zogeheten eigen risico dat komt kijken bij een zorgverzekering. Een bedrag dat je zelf moet betalen voordat jouw zorgverzekeraar de rest van de rekeningen betaalt. Het eigen risico wordt elk jaar door de overheid bepaald. Door het eigen risico blijven de premies van zorgverzekeraars laag. De overheid hoopt ook dat Nederlanders zich door het betalen van premies bewuster worden van zorgkosten.

Verhogen van het eigen risico

In 2020 bedroeg het verplichte eigen risico maar liefst 385 euro voor de zorgverzekering. In 2021 zal dit bedrag hetzelfde blijven. Het eigen risico kun je verhogen tot een bedrag van maximaal 885 euro. Wanneer je het eigen risico verhoogt, hoef je maandelijks minder premie te betalen voor jouw zorgverzekering. Dit kan jouw jaarlijks dus vele euro’s schelen!

Risico’s van het hoge eigen risico

Hoewel het besparen van vele euro’s aantrekkelijk klinkt, is het handig om goed na te denken over de hoogte van jouw eigen risico. Heb jij jaren terug voor het laatst gebruik gemaakt van een vorm van zorgverlening? Slik je geen medicatie? Dan is de verhoging van het eigen risico wellicht wel wat voor jou. Weten voor welke zorg je eigen risico moet betalen? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid over wat er in het basispakket zit en waarvoor je betaalt.

Betalen voor zorg

Toch plots ziek geworden, je bloed moeten laten prikken of een ritje gehad in de ambulance? Dan ben je helaas verplicht om jouw eigen risico volledig te betalen, ook wanneer je dit bedrag tot 885 euro hebt verhoogd. Gelukkig denken vele zorgverzekeraars met jou mee en begrijpen ze dat dit een groot bedrag is. Met een betalingsregeling kun je jouw rekening dan ook beetje bij beetje afbetalen. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om te kijken hoe zo een betalingsregeling werkt.

Overstappen van zorgverzekeraar

Een andere zorgverzekeraar kiezen kan tot en met 31 december 2020. Ook kun je tot en met die datum het bedrag van jouw eigen risico bepalen. In 2021 kun je niet meer van zorgverzekeraar wisselen of je eigen risico aanpassen tot het einde van het jaar. Door te overstappen kun je geld besparen op je zorgverzekering. Verzekering.nl helpt je dan ook met het vergelijken en kiezen van een goede en voordelige zorgverzekeraar. Weten welke zorgverzekeraar bij jou past? Klik hier om de zorgverzekeraars voor 2021 te vergelijken en sluit gelijk jouw beste deal af.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven