Zakelijk

Deze twee zorgverzekeraars verlagen hun premie

Zorgverzekering nieuws

Deze twee zorgverzekeraars verlagen hun premie

2 minuten leestijd
Een goedkope zorgverzekering afsluiten voor 2021 is minder makkelijk dan het lijkt. Vrijwel alle zorgverzekeraars, van Menzis tot de Nationale Nederlanden, hebben hun premies verhoogd. Slechts twee zorgverzekeraars zijn ten opzichte van 2020 gedaald. Genoeg reden om uit te zoeken welke zorgverzekeraar voor jou het meest voordelig is.

De stijging van de premie van jouw zorgverzekeraar is helaas te begrijpen. Het afgelopen jaar is medicatie duurder geworden en kregen zorgverleners meer betaald. Ook nam het procentuele aantal ouderen toe. Zij hebben vaak meer zorg nodig en gezamenlijk betalen wij Nederlanders voor deze zorg. Het vinden van een goedkope zorgverzekeraar voor 2021 is dan ook bijna onmogelijk. Maar er zijn wel zorgverzekeraars die hun premie hebben verlaagd.

Premiedaling bij verzekeraars

Slechts twee zorgverzekeraars worden aankomend jaar goedkoper door het verlagen van hun premie. Procentueel gezien daalt Besured met slechts -0,35% ten opzichte van 2020 en CZdirect met maar liefst -2,87%. Deze dalingen gelden voor een natura zorgverzekering. Een natura zorgverzekering houdt in dat jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met zorgverleners. Als je naar een zorgverlener gaat waar jouw verzekeraar geen afspraak mee heeft gemaakt, zullen de kosten niet volledig vergoed worden.

Verplicht een dure zorgverzekeraar

Ondanks stijgende premies nooit leuk zijn, ben je als Nederlander verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in het basispakket zit waar jij maandelijks voor betaalt. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van de huisarts of een ziekenhuisopname. Zonder basisverzekering zou jij al deze kosten zelf moeten betalen. Klik hier om erachter te komen welke zorg er in het basispakket zit.

Overstappen van zorgverzekeraar

Hoewel elke basisverzekering dezelfde zorg biedt, verschillen de premies van zorgverzekeraars voor 2021. Wanneer je behoefte hebt aan meer zorg kun je het beste een aanvullende verzekering afsluiten. Weten welke zorgverzekeraar het beste bij jou past? Klik dan hier om de verschillende zorgverzekeraars voor 2021 te vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven