Geld besparen met de gemeentepolis

Zorgverzekering nieuws

Geld besparen met de gemeentepolis

1 minuut leestijd
Het vinden van een goedkope zorgverzekeraar in 2021 is moeilijker dan het lijkt. Vrijwel alle premies van de verschillende zorgverzekeraars zijn gestegen voor aankomend jaar. De gemeentepolis, een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen, maakt een einde aan deze hoge kosten.

De collectieve zorgverzekering is een basisverzekering en een aanvullende verzekering in één. Het grote verschil met andere verzekeraars? Je betaalt vaak geen eigen risico, de verzekeraar geeft vaak korting en de gemeente betaalt mee aan jouw premie! Een goedkopere zorgverzekering kan haast niet wel kun je geld besparen met een gemeentepolis.

Voorwaarden gemeentepolis

De goedkoopste zorgverzekering voor 2021, wie wil dat nou niet? Helaas; de gemeente* komt niet elke inwoner tegemoet. De collectieve gemeentepolis is er voor:

  • Mensen met een laag inkomen
  • Mensen met een chronische ziekte
  • Mensen met een beperking

Onder een laag inkomen wordt een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm verstaan. De bijstandsnorm is het bedrag waar je, volgens de overheid, mee rond moet kunnen komen. Deze bijstandsnorm verschilt per thuissituatie, bijvoorbeeld gehuwd of samenwonend, en per leeftijd. Op rijksoverheid.nl kun je de geldende bijstandsnorm voor 2021 vinden.

De zorgverzekering voor jou!

Kom je helaas niet in aanmerking voor de gemeentepolis? Geen paniek! Verzekering.nl helpt je met het vinden van de voordeligste zorgverzekering die bij jou past, ongeacht al jouw extra zorgbehoeften. Maar liefst 33 zorgverzekeraars vergelijken binnen enkele seconden: het kan! Klik hier om verschillende zorgverzekeraars voor 2024 te vergelijken en sluit uw verzekering af voordat het te laat is. U heeft tot 31 december om van zorgverzekeraar te wisselen.

*Niet elke gemeente biedt een gemeentepolis aan. Neem contact op met jouw gemeente of bekijk welke gemeenten meedoen op gezondverzekerd.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven