Zakelijk

Autoschade afhandelen wordt makkelijker

Autoverzekering nieuws

Autoschade afhandelen wordt makkelijker

2 minuten leestijd

Als je in Nederland woont en een (motor)voertuig bezit, ben je verplicht een WA verzekering af te sluiten. Met deze ‘wettelijke aansprakelijkheid’ verzekering kun je binnenkort ook bij je eigen verzekeraar terecht als andere schade hebben aangericht. Dit meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 10 november 2020.

Een klein deukje of grote schade aan uw auto, de consumenten met een WA verzekering moeten de schade vaak zelf verhalen op de verzekeraar van de schuldige.

Wat is een WA verzekering?

De wettelijke aansprakelijkheid verzekering dekt de kosten van de schade die u met uw auto of aan een ander motorvoertuig bij anderen veroorzaakt. Dit is de schade die u veroorzaakt bij derden of tweezijdige schade. De WA verzekering is de basisverzekering. Bij een WA verzekering is schade aan uw eigen auto niet gedekt. Meer informatie en veelgestelde vragen over een WA verzekering vindt u op onze website.

Wat wordt makkelijker?

Stel dat iemand bij het inparkeren uw auto per ongeluk schampt. Er ontstaat op uw auto over de gehele zijkant een grote kras. U wilt natuurlijk dat de grote kras verholpen wordt. U vult het schadeformulier in. De dekking van de autoverzekering van de schuldige bepaalt of de schuldige iets krijgt uitgekeerd na het ongeluk. Bij de huidige regeling moet u verhaal halen bij de verzekeraar van de schuldige, dit kan erg veel tijd in beslag nemen. Halverwege 2021 wil het ACM dat de consument ook bij de eigen verzekeraar terecht kan voor het afhandelen van autoschade.

Geen administratieve rompslomp

Het grootste voordeel van de nieuwe regeling is dat het simpelweg veel administratieve rompslomp scheelt. Echter moet de consument zich wel vrij blijven voelen om rechtstreeks de schade bij de aansprakelijke verzekeraar te verhalen. Meer informatie over de nieuwe regeling vindt u op de website van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven