Zakelijk

De onbetaalbare gezondheidskosten

Zorgverzekering nieuws

De onbetaalbare gezondheidskosten

1 minuut leestijd
Ongeveer 33% van de Nederlanders bezoekt geen tandarts of andere zorgverlener voor de zorg die zij nodig hebben. De meesten hiervan zijn tussen de 18 en 35 jaar en kunnen, of willen, de rekening voor hun gezondheid niet betalen. Een goedkopere zorgverzekeraar voor het jaar 2021 kan dit probleem oplossen en verzekering.nl helpt je hierbij.

Vooral de tandarts wordt vaak niet bezocht vanwege de hoge kosten. Ongeveer 50% van de mensen die zorgkosten niet willen of kunnen betalen bezoekt deze hulpverlener niet. Ook de fysio, medicijnen en operaties worden vaak vergeten. Dit terwijl deze zorg erg belangrijk is voor de eigen gezondheid. Nederlanders die meer betalen voor hun zorgverzekering bezoeken zorgverleners vaker voor hun gezondheid.

Een nieuwe zorgverzekeraar

Een andere zorgverzekeraar voor 2021 kan wat doen aan deze hoge kosten volgens verzekering.nl. Ondanks iedere Nederlander verplicht een zorgverzekering moet hebben, kunnen de kosten (premies) verschillen. Op donderdag 12 november deelden al de verschillende zorgverzekeraars hun nieuwe premies voor 2021. Via verzekering.nl kun je bepalen welke zorgverzekeraar het beste bij je past. Klik hier om de kosten van zorgverzekeraars voor 2021 te vergelijken.

Veranderen van zorgverzekeraar

Wil je van zorgverzekeraar veranderen in 2021? Dat kan! Je kunt voor het einde van 2020 jouw oude verzekeraar opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar. De basisverzekering is bij elke verzekeraar hetzelfde maar verschilt in prijs. Afhankelijk van je zorgbehoefte kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering die je bril of je lenzen vergoedt. Kijk op verzekering.nl voor de verschillende zorgverzekeraars en de zorgverzekeringen die zij aanbieden.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven