De beste zorgverzekeraar voor 2021

Zorgverzekering nieuws

De beste zorgverzekeraar voor 2021

2 minuten leestijd
De komende maanden kan er weer veranderd worden van zorgverzekeraar. Het wisselen van zorgverzekeraar kan tot 31 december 2020. Wat zijn de voorwaarden om van zorgverzekeraar te wisselen? Hoe wissel je van zorgverzekeraar? Waar kan je vergelijken?

De juiste zorgverzekeraar vinden kan een behoorlijke klus zijn. De basiszorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland werkt of woont. Door op tijd te beginnen met het vergelijken van verzekeringen ben je goed voorbereid en kun je veel geld besparen. Vergelijk verschillende zorgverzekeraars en check goed of zij voldoen aan jouw dekkingswensen. Vind hier de beste zorgverzekeraar voor 2021 met Verzekering.nl

Vergelijken van premie’s

Op donderdag 12 november 2020 zijn de nieuwe zorgpremies bekend gemaakt. Met behulp van vergelijkingssite verzekering.nl kun je alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Klik hier voor het vergelijken van alle zorgpremies.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden om van zorgverzekeraar te wisselen. De uiterste datum voor het opzeggen van je zorgverzekering is 31 december 2020. Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering bij een nieuwe zorgverzekeraar moet voor 31 januari 2021. Let bij het wisselen van zorgverzekeraar goed op, zorg dat je niet onverzekerd rond loopt. Het onverzekerd rondlopen kan je een boete opleveren.

Verschillende polissen

Wellicht zoek je een zorgverzekering die de beste dekking heeft voor jouw persoonlijke situatie. Het is dan handig om een vergelijkingssite te vinden die je aantrekkelijke premies en passende dekkingen laat zien.

De verzekeringsmaatschappijen die op verzekering.nl staan bieden verschillende polissen aan. Grofweg worden de polissen onderverdeeld in twee soorten;

  • Restitutiepolis: Bij deze polis kun je terecht bij alle zorgverleners
  • Naturapolis: Bij deze polis heeft de verzekeraar contracten gesloten met verschillende zorgverleners

Om meer te weten te komen over de verschillende polissen klik hier.

Overstappen van verzekeraar

Ben je er bij het vergelijken van de verschillende zorgpremies achter gekomen dat je te veel betaald? Verzekering.nl snapt als geen ander dat je graag zou willen overstappen. Op onze website staat een uitgebreid stappenplan voor het overstappen van zorgverzekeraar.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven