De collectiviteitskorting verdwijnt met gevolg voor minima

Zorgverzekering nieuws

De collectiviteitskorting verdwijnt met gevolg voor minima

1 minuut leestijd
Per 2023 verdwijnt de collectiviteitskorting en dat brengt een hoop kosten voor de minima. Dit houdt namelijk in dat zij voor de collectieve zorgverzekering meer moeten gaan betalen.De zorgwethouder van het CDA Sven de Langen is bang dat deze groep mensen met een kleiner budget, zorg zullen mijden omdat de kosten hoger zijn. De zorgeconoom Xander Koolman begrijpt de achterliggende gedachten van het besluit van de minister voor Medische Zorg, maar hij weet ook dat de angst van de wethouder terecht is.

In het algemeen wordt de korting door de verzekeraars vooral gebruikt door een groep aan gezonde verzekerde. Alleen gebruiken de gemeenten het juist voor de minima aldus Trouw

De minister gelooft dat de collectiviteitskorting geen korting is en wil het om deze rede afschaffen. Het is geen korting omdat in wezenlijke iedereen er gebruik van kan maken. Dit betekent dat iedereen mee betaalt aan de korting. Voor de minima zou er na de afschaffing van de korting een premie zijn die voordeliger is.

Zorgwethouder De Langen denkt er anders over: de zorgpremie is in 2019 al meer dan 8 euro gestegen. Dit komt omdat de collectiviteitskorting is verlaagd van 10 procent naar 5 sinds dit jaar.

Gevolg: Eigen risico maximaal

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven