Zakelijk

Onderzoek naar de zonnepanelen op Thialf

Opstalverzekering nieuws

Onderzoek naar de zonnepanelen op Thialf

2 minuten leestijd
De aandeelhouders, provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen hebben in een overleg met Thialf besloten een eigen onderzoek te starten naar de zonnepanelen op het dak van de schaatsbaan. Het onderzoek moet inzicht gaan geven over wat er eventueel verkeerd is gegaan bij de aanleg van de zonnepanelen in 2016.

Eind mei moest het Thialf ijsstadion de zonnepanelen op het dak uitschakelen omdat het risico op brand te groot is. Per 31 mei werd de huidige brandverzekering door de verzekeraar opgezegd wegens het brandrisico van de zonnepanelen. Inmiddels heeft de kwestie geleid tot Kamervragen van GroenLinks en PvdA. Lees hier op Verzekering.nl de gevolgen en het nieuws.

Twijfels zonnepanelen Thialf

In eerste instantie werden de panelen in 2016 goedgekeurd door de verzekeraar. Daar kwam de verzekeraar in dit voorjaar op terug vanwege twijfels over de gebruikte dakbedekking en isolatie. De zonnepanelen zouden op brandbaar isolatiemateriaal zijn gelegd. Per 31 mei van dit jaar bleek het pand niet meer tegen brand te kunnen worden verzekerd zonder het uitschakelen van de zonnepanelen. Met het onderzoek willen de aandeelhouders op korte termijn onafhankelijk duidelijkheid krijgen over hoe er gehandeld is en volgens welke normen. Daarnaast willen de aandeelhouders een second opinie over de mogelijkheid om Thialf mét zonnepanelen te kunnen verzekeren.

Second opinion

Sander de Rouwe, CDA, wil als aandeelhouder weten wat er is gebeurd. Hij zegt dat hij een onomstreden bureau wil inschakelen die een second opinion geeft, zodat aandeelhouders de informatiepositie op orde hebben.

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er bij de aanleg fouten zijn gemaakt of dat de veiligheid in het geding is. Aandeelhouders voelen zich overvallen door het besluit van de verzekeraars. De gevolgen van het besluit van de zekeraars zijn groot, daarom is zorgvuldigheid en goed inzicht voor vervolgstappen nu geboden. Om dit te voorkomen kan je een opstalverzekering afsluiten, hierin zijn vaak jouw zonnepanelen meeverzekerd.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven