Zakelijk

Aantal woninginbraken stijgt

Inboedelverzekering nieuws

Aantal woninginbraken stijgt

2 minuten leestijd
De corona maatregelen zijn versoepeld, een gevolg hiervan is dat de woninginbraken weer zijn gestegen. De afgelopen twee maanden waren er ongeveer 350 inbraken per week, maar nu is dat aantal de afgelopen twee weken gestegen naar 450 inbraken per week.

Het aantal woninginbraken was de afgelopen twee maanden gehalveerd door de corona crisis. In april en mei van dit jaar werden er maar van ongeveer 1300 inbraken aangifte gedaan. Terwijl dit aantal voor beide maanden vorig jaar zeker rond de 2700 lag. De projectleider woninginbraak bij de nationale politie verwacht dat het aantal woninginbraken alleen maar gaat stijgen de komende tijd. Normaal gesproken wordt er in juni ongeveer 2500 keer ingebroken. Hij verwacht dat dit aantal nu op ongeveer 2000 zal uitkomen. De reden voor de stijging is dat er steeds meer mensen weer van huis gaan vanwege bijvoorbeeld hun werk, en daardoor dus niet thuis zijn. Hierdoor is het voor inbrekers een stuk makkelijker om toe te slaan. Ook hebben de inbrekers de behoefte om een “inhaalslag” te maken.

Telkens als het RIVM versoepelingen doorvoert stijgt het aantal inbraken. Verzekeraars verwachten dat over ongeveer 3 weken het aantal inbraken weer op het oude niveau zal zitten. Het is bekend dat als men van huis is het risico op inbraak groter wordt. Er wordt in de buurten ook goed gelet op het inbraakrisico, hierbij is het aantal inbraken dat is gemeld bij de politie een belangrijke graadmeter. Vaak is het zo dat er snel achter elkaar een aantal keer wordt ingebroken in dezelfde buurt.

Als je nou zelf ook weer vaker van huis bent, dan is het van belang op een aantal dingen te letten. Denk er hierbij aan om bijvoorbeeld je verlichting automatisch te laten inschakelen, je gordijnen niet helemaal dicht te doen en je sloten goed te controleren. Inbrekers werken liever niet in het licht en goede sloten zorgen er nog meer voor dat ze buiten blijven.

Wil je meer informatie over inboedelverzekeringen of wil je inboedelverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven