Zakelijk

Waartegen kunt u zich beschermen met een fietsverzekering?

Fietsverzekering nieuws

Waartegen kunt u zich beschermen met een fietsverzekering?

2 minuten leestijd
Iedereen gaat massaal op de fiets sinds de lockdown van start is gegaan. De populariteit van fietsen is exponentieel toegenomen, de fietsenwinkels kunnen de bestellingen niet meer bijhouden. Door deze populariteitstoename is de diefstal van fietsen ook toegenomen. Een fietsverzekering kan het leed echter wellicht verzachten. Maar waartegen kunt u zich verzekeren?

Een fietsverzekering is niet verplicht, zelfs niet voor elektrische fietsen. Tenzij de ondersteuning van de elektrische fiets pas uitvalt bij 45 km/u in plaats van 25km/u. Op dat moment bent u verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Deze zijn er al vanaf ongeveer €4,- per maand.

Het is wel zo dat fietsen vaak aan de prijs zijn, zo kan het prijskaartje in sommige gevallen meer dan €5.000,- zijn. En kan het dus verstandig zijn om uw fiets te verzekeren. Bijna alle verzekeraars bieden tegenwoordig een fietspolis aan. Wel zitten er veel verschillen in qua dekking, kostprijs en bijstand. Het is dan dus ook verstandig om voordat u een fietsverzekering afsluit goed de verschillen van de polissen te vergelijken.

Als uw fiets binnen een jaar wordt gestolen betalen bijna alle verzekeraars uw fiets voor de volledige 100% terug. Daarna gaat er gemiddeld ongeveer 1% van de waarde per maand van uw fiets af. Tot twee maanden na uw aankoop van de fiets kunt u hem nog laten verzekeren, maar er zijn er ook verzekeraars die fietsen van drie jaar oud nog een polis geven. Wel kan het zo zijn dat verzekeraars een minimumwaarde van €500,- vereisen, goedkopere fietsen verzekeren ze vaak niet meer. Vaak bepaalt de hoogte van de aankoopprijs ook de hoogte van de polis. Daarvoor wordt gerekend in schijven van €1.000,-. De polis voor een fiets van €1.100,- is dan even duur als die voor een fiets van €1.999,-.

Mocht u vallen met uw fiets en daardoor schade aan uw fiets hebben, dan zal de verzekering deze schade dekken. Wel is het vaak zo dat er een franchise (percentage van de verzekerde som) is van tussen de €25,- en €50,-. Mocht uw fiets gestolen worden bij een inbraak in uw huis, dan zal dit onder uw inboedelverzekering vallen en dus niet onder uw fietsverzekering.

Wilt u meer informatie over fietsverzekeringen of wilt u fietsverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven