Zakelijk

Verzekering dekt niet een annulering tijdens een tweede Coronagolf

Reisverzekering nieuws

Verzekering dekt niet een annulering tijdens een tweede Coronagolf

2 minuten leestijd
De kans op een tweede golf van het coronavirus is vrij reëel. Alle verzekeraars hebben daarom aanpassingen gemaakt in de annuleringsdekking van hun reisverzekeringen, hierdoor zal een eventuele tweede golf van het coronavirus niet gedekt worden.

Een verzekering dekt onvoorziene omstandigheden. En door experts is vastgesteld dat een eventuele tweede uitbraak van het coronavirus geen onvoorziene omstandigheid meer is. Het zal dus zo zijn dat wanneer u nu een reisverzekering afsluit of als u al een reisverzekering had, maar nu een vakantie wilt gaan boeken, u niet in aanmerking komt voor een vergoeding mocht uw reis niet door kunnen gaan door een tweede golf van het coronavirus. Er was echter wel een tijd dat corona wel een onvoorziene omstandigheid was. De meeste verzekeraars hanteren hiervoor 12 of 17 maart als grens. Mocht u dus voor deze datum uw vakantie hebben geboekt, dan zult u bij een annulering door een tweede golf wel een vergoeding ontvangen.

De annuleringsdekking geldt wel als de verzekerde zelf besmet raakt met het coronavirus en dus vanwege die reden de reis niet kan maken. Wel is het in dit geval van belang dat de verzekerde een doktersverklaring heeft en dat er sprake is van ernstige gezondheidsklachten of een ziekenhuisopname. De dekking geldt ook bij andere gevolgen van corona. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontslag van een vaste baan. Bij ontslag van een tijdelijk dienstverband kan het iets moeilijker liggen, maar dit verschilt per verzekeraar wat er wel en/of niet gedekt wordt.

De annuleringsdekking verschilt per verzekeraar en per product. Veel verzekeraars hadden natuurlijk niet verwacht dat er een pandemie ooit op deze schaal zou uitbreken, daarom zijn deze ook niet in de clausules opgenomen. Mensen met een Aegon Allriskverzekering hadden wel geluk want zij waren bijvoorbeeld wel verzekerd voor het coronavirus, maar ook zij zijn dat bij een tweede golf niet meer.

Wilt u meer informatie over reisverzekeringen of wilt u reisverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven