Heb je een reisverzekering nodig als je op vakantie gaat in Nederland?

Reisverzekering nieuws

Heb je een reisverzekering nodig als je op vakantie gaat in Nederland?

2 minuten leestijd
Door het coronavirus zit er een vakantie naar het buitenland er helaas niet in. Veel mensen kiezen nu voor een vakantie in Nederland. Maar heb je voor vakantie in eigen land wel iets aan je reisverzekering?

Reisverzekering & vakantie in Nederland

Je hebt twee verschillende soorten reisverzekeringen. Een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één vakantie. Die stopt automatisch na de vakantie. Een doorlopende reisverzekering geldt voor het gehele jaar. Als je meer dan 14 dagen per jaar op vakantie gaat is een doorlopende verzekering vaak goedkoper. Het hebben van een annuleringsverzekering is handig waar je ook naartoe gaat op vakantie. Als je onverwacht niet op vakantie kan gaan, wil je je vakantie annuleren, maar je hebt er al wel voor betaald. Met een annuleringsverzekering worden deze kosten vergoedt. Deze kosten worden namelijk niet vergoed door een andere verzekering.

Het antwoord op de vraag of je een reisverzekering nodig hebt als je in eigen land op vakantie gaat is ja. De reisverzekering dekt medische kosten, bagage, schade aan je verblijf en pechhulp. De kans dat iets kapot gaat of gestolen wordt is even groot in Nederland als in het buitenland. Wanneer je in Nederland op vakantie gaat zijn de medische kosten verzekerd op de zorgverzekering. Een dekking voor medische kosten is dus overbodig. Onder de standaarddekking van een reisverzekering valt verlies, diefstal of schade aan de bagage. De reisverzekering is uit te breiden met verschillende dekkingen. Deze dekking hangt af van de vakantie. Een reisverzekering geldt niet voor een dagje weg in eigen land. Je moet minstens één overnachting binnen Nederland hebben geboekt om verzekerd te zijn.

Schade aan spullen tijdens vakantie in Nederland

Ook op je vakantie in Nederland kan er van alles met je bagage gebeuren. Bijvoorbeeld als je je fotocamera laat vallen, of je smartphone wordt gestolen. Zodra je met de ingepakte koffer naar de auto loopt, valt de bagage vaak niet meer onder de inboedelverzekering. Toch is het handig om eerst naar de inboedelverzekering te kijken. Het kan namelijk zijn dat die standaard al je spullen vergoedt op vakantie. Bij een buitenhuisdekking worden deze spullen sowieso al gedekt. Een buitenhuisdekking is wel vaak duurder dan een reisverzekering. Speciaal voor een Nederlandse vakantie is het beter om een reisverzekering af te sluiten.

Schade aan je vakantiehuisje of hotelkamer kan iedereen overkomen. Een gebroken koffiekopje is zelf nog te betalen, maar bij grotere schades kan dat anders zijn. Dit allemaal wordt namelijk niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering. Een reisverzekering dekt deze in tegenstelling wél.

Wanneer je nog geen aparte pechhulpverzekering hebt kan je deze dekking met de reisverzekering uitbreiden. Dit heet ook wel automobilistenhulp. Met deze verzekering heb je recht op hulp en vervangend vervoer als je auto tijdens de vakantie kapot gaat.

Is een reisverzekering van toegevoegde waarde bij binnenlandse vakantie?

Ga je op vakantie in Nederland? Dan kan een reisverzekering afsluiten nog steeds van toegevoegde waarde zijn. Met een reisverzekering kun je jezelf namelijk indekken bij:

  • Annulering van de reis
  • Bepaalde medische kosten
  • Schade aan je bagage
  • Verlies van je spullen

Wilt u meer informatie over autoverzekeringen of wilt u autoverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven