Zakelijk

Aantal verkeersongevallen stijgen, autoverzekering afsluiten is steeds belangrijker

Autoverzekering nieuws

Aantal verkeersongevallen stijgen, autoverzekering afsluiten is steeds belangrijker

2 minuten leestijd
Uit recente cijfers van de Stichting Incident Management Nederland (SIMN) blijkt dat het aantal verkeersongelukken in de afgelopen vier jaar met 27 procent is gestegen. Elk jaar komen er steeds meer auto’s op de weg. Dit zorgt voor meer ongevallen. Sinds 2013 blijken de cijfers alleen maar te blijven groeien, kijkend naar het aantal auto’s dat geborgen moet worden. Hieronder verstaan we de auto’s die veel schade hebben opgelopen.

In de afgelopen 12 maanden moest bij 25.963 ongevallen een bergingsbedrijf ter plaatse komen. Dat is een stijging van 27 procent in de laatste vier jaar. In de wegen rondom Arnhem en Nijmegen is een stijging waargenomen tussen de 91 en 131 procent in auto ongevallen. De verkeersongevallen lijken te stijgen door het toenemende telefoongebruik in de auto. Door het toenemende gebruik van de telefoon zijn mensen minder in staat om op te letten op de omgeving. De kans op een ongeluk wordt met 23 procent verhoogd wanneer iemand op zijn telefoon zit.

Mensen letten niet meer op hun omgeving wanneer ze aan het autorijden zijn. Het aantal ongevallen neemt hierdoor toe. Iedereen die deelneemt aan het verkeer moet zorgen voor de goede autoverzekering, een ongeluk zit in een kleine hoekje en schadekosten kunnen erg hoog oplopen. Los van het feit dat een autoverzekering verplicht is, is het belangrijk dat u zich verzekert voor de dingen die voor u van toepassing zijn. Schade die door andere bestuurders is aangebracht komt niet voor eigen rekening, toch is het belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn. Wanneer een verzekeraar kan aantonen dat de tegenpartij op zijn smartphone zat tijdens het ongeluk dekt de autoverzekering geen cent uit.

Niet alleen botsingen in het verkeer zorgen voor schade aan de auto. Ook het milieu kan zorgen voor schade. Door de toenemende klimaatveranderingen regent het vaker en zijn er meer stormen. Door deze stormen kunnen bomen omvallen en vliegen dakpannen van de daken. Het is belangrijk dit in uw overweging mee te nemen als je een autoverzekering afsluit.

Het is belangrijk om het toenemende telefoongebruik en veranderende klimaat mee te nemen in uw beslissing bij het afsluiten van een verzekering. Ongelukken zitten in een klein hoekje, u kunt er niet van op aan dat de andere bestuurders zich aan de verkeersregels houden. Daarom is het handig om regelmatig de autoverzekering te doorlopen.

Wilt u meer informatie over autoverzekeringen of wilt u autoverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven