Zakelijk

Zelf verbouwen? Bent u wel goed verzekerd?

Opstalverzekering nieuws

Zelf verbouwen? Bent u wel goed verzekerd?

2 minuten leestijd
Nederlanders gaan steeds meer verbouwen. In plaats van verhuizen wordt er steeds vaker ervoor gekozen om de huidige woning op te knappen. Zeker in de corona crisis kiezen steeds meer mensen ervoor om de handen uit de mouwen te steken en zelf beginnen te klussen. Hierdoor liggen er wel veel ongelukken op de loer. En bent u dan wel goed verzekerd als er iets misgaat.

Waarschijnlijk heeft u een koophuis als u ervoor kiest om te gaan verbouwen. Dit betekent dan dus ook dat u een opstalverzekering heeft, tenzij dit is geregeld door de VvE (Vereniging van Eigenaren). De meeste risico’s zijn wel verzekerd met een opstalverzekering, maar als u zelf gaat verbouwen dan is het risico op schade een stuk groter dan normaal. Hiermee heeft de verzekeraar geen rekening gehouden bij het bepalen van de premie. Dit betekent dan dus ook dat u tijdens een verbouwing minder uitgebreid verzekerd bent. Wel bent u nog steeds verzekerd tegen: brand, blikseminslag, ontploffing, storm en luchtvaartuigen.

Mocht u dus schade maken aan uw huis tijdens de verbouwing dan bent u hier niet voor verzekerd. Maar mocht er nou iets aan uw huis tijdens de verbouwing worden beschadigd wat helemaal niets met de verbouwing te maken heeft, dan bent u hiervoor wel verzekerd.

Het is van belang om voordat de verbouwing daadwerkelijk gaat beginnen de risico’s in te ramen. Zeker omdat u hier vaak niet vanzelf voor verzekerd bent. Als u er toch voor kiest om zelf de handen uit de mouwen te steken, moet u een CAR-verzekering afsluiten. CAR staat voor Construction Allrisk. Met deze verzekering bent u gedekt voor de meeste schades die niet onder de opstalverzekering vallen.

Mocht het zo zijn dat het een grote verbouwing is geweest, dan is het verstandig om na de verbouwing contact op te nemen met uw verzekeraar. Want om goed verzekerd te blijven moet er dan waarschijnlijk een herbouwwaardemeter worden ingevuld. Is de waarde van uw huis gestegen en moet u uw huis voor een hoger bedrag verzekeren, dan zal de premie van uw verzekering ook stijgen.

Wilt u meer informatie over opstalverzekeringen of wilt u opstalverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven