Een uitvaartverzekering in de coronatijd

Uitvaartverzekering nieuws

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Een uitvaartverzekering in de coronatijd

2 minuten leestijd
Hoe behandelen verzekeraars een aanvraag voor een uitvaartverzekering? En mogen verzekeraars mensen ook weigeren bij bijvoorbeeld eventuele corona klachten? Verzekeraars proberen de risico’s zo goed mogelijk in te schatten.

Verzekeraars hebben wettelijk geen acceptatieplicht. Zo kunnen zij in de meeste gevallen mensen gewoon weigeren als ze bijvoorbeeld ernstig ziek zijn of corona klachten hebben. Wel is het zo dat bij de meeste ziektes het wel mogelijk is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een gezondheidsverklaring is dan meestal wel noodzakelijk. Aan de hand daarvan zal de verzekeraar bepalen of iemand wel of niet voor een verzekering in aanmerking komt.

Zieke mensen zullen hoogstwaarschijnlijk wel meer premie moeten betalen dan mensen die niet ziek zijn. Er zijn wel uitvaartverzekeraars die een verzekering aanbieden zonder dat je een gezondheidsverklaring hoeft af te geven. Het is wel zo dat deze verzekeraars vaak de carenzjaren hanteren. Carenzjaren betekent dat de verzekeraar een bepaalde periode hanteert, waarin er niet wordt uitgekeerd als de persoon komt te overlijden, deze periode is een de meeste gevallen een aantal jaar.

Verzekeraars proberen het risico in te schatten op het overlijden van de desbetreffende persoon. Verzekeraar Monuta zegt bijvoorbeeld dat als het vermoeden bestaat dat iemand corona heeft diegene even goed wel een verzekering kan afsluiten. Het ligt voornamelijk aan de omstandigheden van de desbetreffende persoon en de achterliggende gezondheidskwalen. Wel is het zo dat dit bij elke verzekeraar anders kan zijn. Elke verzekeraar maakt een risico inschatting. Als daarbij wordt ingeschat dat er een te groot risico is op ziekte, dan kunnen ze mensen weigeren. Dat geldt ook voor corona. Het kan ook zijn dat er sprake is van een wachttijd. Dat betekent dat bijvoorbeeld het eerste jaar er eventueel minder kan worden uitgekeerd.

Mocht u toch geweigerd worden door een verzekeraar, dan kunt u het altijd nog proberen bij een andere verzekeraar. Daarnaast zou u ook kunnen wachten totdat de ziekteverschijnselen zijn verdwenen, en het op dat moment gewoon nog een keer proberen.

Wilt u meer informatie over uitvaartverzekeringen of wilt u uitvaartverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven