Zakelijk

Zorgverzekeraars helpen klanten met betalingsproblemen vanwege het coronavirus

Zorgverzekering nieuws

Zorgverzekeraars helpen klanten met betalingsproblemen vanwege het coronavirus

2 minuten leestijd
Veel mensen hebben het vanwege het coronavirus financieel zwaar gekregen. Hierdoor is het voor velen moeilijk om hun premie te kunnen betalen. Zorgverzekeraars nemen daarom extra maatregelen om deze mensen te kunnen ondersteunen.

Veel mensen hebben het vanwege het coronavirus financieel zwaar gekregen. Hierdoor is het voor velen moeilijk om hun premie te kunnen betalen. Zorgverzekeraars nemen daarom extra maatregelen om deze mensen te kunnen ondersteunen.

Er zijn veel mensen die op dit moment problemen hebben met het betalen van hun premie van gemiddeld €115 per maand. De mensen die hier de meeste moeite mee hebben zijn mensen met flexibele contracten, mensen die hun baan in de horeca kwijtraken en zzp’ers die door de huidige situatie geen nieuwe opdrachten binnenkrijgen.

Zorgverzekeraars zoals het Zilveren Kruis en VGZ zijn hun klanten proactief aan het informeren over de verschillende mogelijkheden die er zijn om de premie op alternatieve methoden te betalen. Denk hierbij voornamelijk aan het betalen van de premie in termijnen. De verzekeraars kijken ook naar meerdere mogelijkheden die ze wellicht kunnen aanbieden op het gebied van uitstel van betalingen.

Het Zilveren Kruis, de grootste Nederlandse zorgverzekeraar, heeft een speciaal team opgezet die mensen moet ondersteunen met persoonlijk advies. Naast het proactief informeren wordt er ook extra informatie op de website geplaatst, zorgverzekeraars VGZ en CZ doen dit eveneens.

Het VGZ is actief aan het informeren over de volgende vier mogelijkheden van het betalen van premies en kosten: gespreid betalen van het eigen risico, betalingsregelingen, uitstel van betalingen en maatwerkoplossingen. Dit doen ze door speciale nieuwsbrieven aan de getroffenen te sturen.

Zorgverzekeraar CZ heeft nog niet besloten om extra maatregelen te treffen. Wel laten ze hun verzekerden weten dat ze al bestaande regelingen hebben, zoals het gespreid betalen van het eigen risico en het treffen van betalingsregelingen. Een andere grote zorgverzekeraar Menzis, heeft ook laten weten nog geen extra maatregelen te treffen. Wel zullen ze op dit moment geen gerechtelijke zaken beginnen tegen schuldenaren.

Wilt u meer informatie over zorgverzekeringen of wilt u zorgverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven