Zakelijk

Makkelijkere toegang tot uitvaartverzekering voor ex-kankerpatiënten

Uitvaartverzekering nieuws

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Makkelijkere toegang tot uitvaartverzekering voor ex-kankerpatiënten

3 minuten leestijd
Ex-kankerpatiënten die al geruime tijd genezen zijn verklaard en die nu een uitvaartverzekering willen afsluiten, kunnen dit niet als elk ander gezond persoon doen. Uitvaartverzekeraars willen hier verandering in brengen. Waar moet u eigenlijk op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Ex-kankerpatiënten die al geruime tijd genezen zijn verklaard en die nu een uitvaartverzekering willen afsluiten, kunnen dit niet als elk ander gezond persoon doen. Uitvaartverzekeraars willen hier verandering in brengen. Waar moet u eigenlijk op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

De gemeenschappelijke uitvaartverzekeraars hebben de minister van financiën gevraagd om ex-kankerpatiënten die al een geruime tijd genezen zijn verklaard, makkelijker een uitvaartverzekering te laten afsluiten. Zodat dus ook deze mensen zoals elk ander gezond persoon normaal geaccepteerd kan worden, zonder dat zij hun kankerverleden te hoeven vermelden en zonder andere nadere voorwaarden.

Voor een overlijdensrisicoverzekering is de minister van financiën eerder dit jaar met de levensverzekeraars en de NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenverenigingen) al overeengekomen dat, ex-kankerpatiënten die al meer dan 10 jaar kankervrij zijn onder normale voorwaarden geaccepteerd moeten worden. De uitvaartverzekeraars willen nu dus een soort gelijke overeenkomst. Het belangrijkste is dat de verplichte melding van het kankerverleden en de aanvullende voorwaarden van tafel gaan bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor een ex-kankerpatiënt. Als dit gebeurd zijn de overlijdensrisicoverzekeringen en uitvaartverzekeringen gelijk.

Een uitvaart is een dure aangelegenheid. Maar iedereen wil natuurlijk wel een waardig afscheid van een naaste. Daarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten, en zou het dus ook voor ex-kankerpatiënten fijn zijn dat zij dit net zoals ieder ander eenvoudig kunnen afsluiten. Wel zijn er een aantal belangrijke zaken waarop gelet moet worden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

De hoogte van de maandelijkse premie kan nogal uiteenlopen, het is dus verstandig om deze goed met elkaar te vergelijken. Het type polis is ook een belangrijk aspect bij een uitvaartverzekering. Er zijn er namelijk twee. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een uitvaartverzekering in geld en een uitvaartverzekering in natura. Bij een uitvaartverzekering in geld komt er na het overlijden van de desbetreffende persoon een bepaald bedrag vrij, waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Bij een uitvaartverzekering in natura wordt de uitvaart verzorgt door een uitvaartverzorger die is aangesloten bij de verzekeraar.

Bij een uitvaartverzekering in geld moet de hoogte van de dekkingsgraad gekozen worden. Dit is het bedrag waarvoor u zich verzekerd, waarmee u de uitvaart kan betalen. Om een goed bedrag te bepalen is het van belang om te kijken wat voor soort uitvaart u zou willen hebben. Bij een uitvaartverzekering in natura is het iets eenvoudiger. Daarbij is er meestal alleen een keuze uit: basis, gemiddeld of luxe.

Bij de meeste verzekeraars kunt u uw uitvaartverzekering nog aanpassen, mits u nog fit bent. Maar niet bij elke verzekeraar is dit het geval. Het is dus belangrijk om dit in acht te nemen. Als laatste is het belangrijk om de voorwaarden van de uitvaartverzekering door te nemen. Hierin is te zien waar u allemaal voor verzekerd bent en kunt u dus ook exact zien wat er wel of niet uitgekeerd wordt.

Wilt u meer informatie over uitvaartverzekeringen of wilt u uitvaartverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven