Zakelijk

Lichtpuntje voor autoverzekeraars

Autoverzekering nieuws

Lichtpuntje voor autoverzekeraars

2 minuten leestijd
Autoverzekeraars krijgen iets meer lucht dankzij de coronacrisis. Nu iedereen door de coronacrisis zoveel mogelijk thuis moet blijven, is het autoverkeer bijna gehalveerd. Hierdoor halveren de schadegevallen ook en houden de verzekeraars plotseling €50 miljoen per week over.

Al jaren is de autoverzekeringen business een verliesmakende markt. Sinds 2011 ligt het technische resultaat onder het nulpunt, het technische resultaat berekent u door alle premies van alle schades af te trekken.

Tegenwoordig is het een stuk makkelijker geworden voor de consument om alle verschillende autoverzekeringen te bekijken en af te sluiten op het internet, bijvoorbeeld op vergelijkingswebsites of omdat er nieuwe internetmerken opkomen. Dit zorgt voor een hevige concurrentiestrijd tussen de verzekeraars. Er worden telkens nieuwe acties in het leven geroepen om de laagste premies te kunnen aanbieden, om klanten te kunnen binnenhalen. Echter wordt tegelijkertijd de technologie in de auto’s een stuk ingewikkelder en duurder, waardoor de reparaties van de auto’s ook een stuk meer gaan kosten. Dit zorgt er dus voor dat het technische resultaat onder het nulpunt komt te liggen.

Doordat iedereen nu genoodzaakt is zoveel mogelijk thuis te blijven, is het autoverkeer bijna gehalveerd. Hierdoor zijn dus ook de schadegevallen zwaar afgenomen. De schadebedrijven laten nu al weten dat ze te maken hebben met een omzetdaling van 50%. Het lijkt er dus op dat autoverzekeraars gouden tijden beleven. Normaal gesproken ontvangt een verzekeraar rond de €100 miljoen aan premies per week. Maar normaal stond hier ook ongeveer hetzelfde bedrag aan schade tegenover. Bij een positieve schatting zijn deze schadegevallen ook gedaald met 50% en zouden de verzekeraars dus €50 miljoen per week overhouden. Stel dat het in de realiteit toch iets minder rooskleurig is dan dat we hier schetsen, zullen de verzekeraars zeker €25 miljoen per week overhouden. Rekening houdend met de mogelijkheid dat juist de mensen die normaal weinig schade rijden nu juist thuis zitten of dat veel schades onder de casco-dekking vallen. Zelfs bij deze mogelijkheid kunnen de autoverzekeraars over twee maanden hun technisch resultaat over 2020 al gaan vieren.

Doordat de verzekeraars nu zoveel geld overhouden beginnen de eerste verzekeraars hun premies te verlagen, met de hoop om zo meer klanten binnen te trekken. Wellicht gaan er meerdere volgen.

Wilt u meer informatie over autoverzekeringen of wilt u autoverzekeringen op een onafhankelijke website kunnen vergelijken? Surf dan gerust naar Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven