Zakelijk

Verzekeraars bieden maatwerk bij betaling van eigen risico

Zorgverzekering nieuws

Verzekeraars bieden maatwerk bij betaling van eigen risico

1 minuut leestijd
Iedere inwoner van Nederland wordt door het coronavirus zwaar getroffen. Zzp’ers moeten hun eigen winkel voor een onbekende tijdsduur sluiten, winkelpersoon heeft bijna niks te doen in de winkels, supermarkten draaien over uren om de drukte bij te kunnen houden, leraren zitten thuis en zo worden erg nog veel meer beroepen getroffen. Nederlandse zorgverzekeraars willen Nederlanders helpen die door de coronacrisis in financiële moeilijkheden verkeren. Verzekeraars willen Nederlanders helpen die momenteel hun eigen risico van de zorgverzekering niet meer kunnen betalen. Nederlanders die hun eigen risico niet meer kunnen betalen worden gevraagd contact op te nemen met hun zorgverzekeraar. Samen met hun zorgverzekeraar kunnen zij een passende oplossing bedenken.

Het Landelijke Armoedecoalitie heeft het kabinet gevraagd mensen met een laag inkomen vrij te stellen van het betalen van het eigen risico. De regering en zorgverzekeraars zijn het hier mee eens, ze vinden dat Nederland een flexibele houding moet hebben in de huidige corona-crisis.

Zorgverzekeraars geven aan maatwerk te bieden, waarbij zij rekening houden met de veranderde situatie van de verzekerde. Voor het maken van een maatwerkafspraak moet de verzekerde wel zelf contact opnemen met de zorgverzekeraar.

De maatregelen van de zorgverzekeraars, om samen met de verzekerde te kijken naar een passende oplossing is een antwoord op de oproep die de Landelijke Armoedecoalitie 17 maart aan de regering stuurde. De corona-crisis brengt veel kwetsbare mensen, waaronder mensen met een beperking, in financiële problemen. De regering wil daarom een aantal maatregelen aanbieden.

 

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven