Zakelijk

Wat vergoeden verzekeraars tijdens het coronavirus?

Reisverzekering nieuws

Wat vergoeden verzekeraars tijdens het coronavirus?

2 minuten leestijd
Het coronavirus is de afgelopen maanden het gesprek van de dag en houdt iedereen bezig. Ondernemingen, horecagelegenheden, winkels en kappers moesten sluiten. Inwoners van Nederland zijn bang, aangezien de kans bestaat dat zij hun eigen onderneming (zzp’ers) of baan zullen verliezen. Wij vertellen u meer over wat verzekeraars vergoeden tijdens de coronacrisis.

Reizen

Reizen wordt tijdens de coronacrisis afgeraden en is momenteel ook bijna niet meer haalbaar. Veel landen zitten momenteel in een Lock down, waardoor vliegvelden en zelfs de grenzen gesloten zijn. Het kan zijn dat u een reis geboekt heeft voor aankomende periode, maar deze niet doorgaat door het negatieve reisadvies of omdat u corona heeft opgelopen. In beide gevallen leggen wij u uit wat er verzekerd wordt.

Negatief reisadvies door het coronavirus

Indien u in de aankomende periode op reis zou gaan, maar deze reis niet meer doorgaat i.v.m. het negatieve reisadvies, kunt u dit in sommige gevallen verhalen bij uw vliegtuigmaatschappij/reisbureau. Een aantal vliegtuigmaatschappijen/reisbureaus bieden u de mogelijkheid uw reis gratis te laten omboeken of geven u uw geld terug in de vorm van een voucher. Wij attenderen u er wel op dat deze voorwaarden verschillen per vliegtuigmaatschappij/reisbureau.

Coronavirus opgelopen

Heeft u het COVID-19 virus opgelopen in Nederland en stond er eigenlijk een reis op de planning? Dan kunt u gebruik maken van uw annuleringsverzekering om de kosten van uw reis terug te krijgen. Een annuleringsverzekering geldt namelijk alleen als u zelf wat overkomt.

Reisverzekering

Uw reisverzekering geldt alleen als het virus wordt geconstateerd in het gebied waar u verblijft, wanneer u daar al bent. Op het moment dat u naar een gebied reist waar het virus al geconstateerd is, bestaat er een kans dat uw reisverzekering niet zal gelden.

Wanneer u extra kosten maakt, omdat u in quarantaine moet blijven op vakantie, zal dit bij de meeste verzekeringen binnen uw reisverzekering vallen. Check wel altijd de voorwaarden van uw verzekering of de voorwaarden ook voor u gelden.

Zorgverzekering

Tijdens de coronacrisis wordt van u gevraagd veel uw handen te wassen, 1,5 meter afstand te houden en zoveel mogelijk binnen te blijven. Veel mensen vinden het prettig om mondkapjes en desinfecterende gel te gebruiken voor extra bescherming. Zorgverzekeringen vergoeden deze bovengenoemde zaken niet. Huisartsbezoeken worden wel vergoed vanuit de basisdekking, maar testen om te constateren dat u corona heeft niet. De kosten van de testen gaan van uw eigen risico af. Huisartsen vragen u wel direct contact op te nemen, indien uw koorts (boven de 38 graden celcius) heeft en andere corona symptomen heeft.

Momenteel is er nog geen vaccin tegen het coronavirus. Er zijn wel middelen die helpen de symptomen van het virus te behandelen. Denk bij deze middelen aan beademing en pijnstillers.

Conclusie

Wat we kunnen concluderen uit alle informatie: houd per dag de verzekeraars en het nieuws in de gaten. Lees altijd goed de voorwaarden van uw verzekering door. Alleen door uzelf goed op de hoogte te houden, kunt u verrassingen voorkomen.

Kijk voor voorzorgsmaatregelen en meer informatie op ons vorige blog /n/2020/02/11/wat-wordt-er-verzekerd-bij-het-coronavirus/

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven