Zakelijk

De premies van autoverzekeringen blijven stijgen

Autoverzekering nieuws

De premies van autoverzekeringen blijven stijgen

3 minuten leestijd
Het kan zo zijn dat u een brief of mail heeft ontvangen, waarin staat dat de premie die u betaalt voor uw autoverzekering zal stijgen. Verzekering.nl laat u zien waarom de premies blijven stijgen en wat u hieraan kunt doen.

Hoe kan het dat mijn premie stijgt?

De premies van een autoverzekeringen blijven stijgen. Dit is te verklaren door verschillende factoren. Er worden steeds duurdere schadeclaims ingediend, omdat er steeds vaker letselschade wordt geclaimd. Letselschade is erg duur om te vergoeden, wat dus voor meer kosten zorgt bij de verzekeraar. Ook is het zo dat er steeds meer elektronica in auto’s verwerkt zit en dat deze elektronica steeds duurder wordt. Denk bijvoorbeeld aan een Tesla, een automerk dat u handsfree kan laten rijden. Ook krijgt men steeds meer kennis over welke schades zij kunnen claimen. Als men niet weet welke schades zij kunnen claimen dan zijn er verschillende instanties die daarbij kunnen helpen. Door al deze factoren is het zo dat het kan zijn dat de verzekeraar meer geld moet uitkeren dan zij ontvangen, waardoor de premies dus zullen stijgen om verlies tegen te gaan.

Na een schadeclaim

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat uw premie stijgt na het aanvragen van een schadeclaim, omdat u hierdoor lager scoort op de bonus malus ladder door minder schadevrije jaren. Als uw premie heel erg stijgt en u heeft geen schade geclaimd, dan is het handig om na te vragen bij uw verzekeraar waarom uw premie is gestegen.

Wat u kunt doen

  • U kunt uiteraard autoverzekeringen vergelijken om te kijken of u ergens anders goedkoper uit komt. Dit kan bijvoorbeeld via onze vergelijker.
  • U heeft het recht om te vragen naar een toelichting op de wijziging van uw premie.
  • Bekijk of een nieuwe klant bij uw verzekeraar minder betaalt via de website of onze prijsvergelijker. Als een nieuwe klant minder betaald dan u, vraag dan waarom dit zo is.

Overstappen

Als u overstapt op een andere autoverzekering, omdat u vindt dat de premiewijziging erg nadelig voor u uitkomt. Dan raad ik u aan op te zeggen binnen de 30 dagen nadat u het bericht van de premiewijziging heeft binnengekregen. Heeft u al uw premie voor de volgende periode betaald, dan krijgt u die premie naar verhouding en inclusief assurantiekosten terug. Let dus goed op of u de desbetreffende assurantie kosten ook terug hebt gekregen. Het kan wel zo zijn dat er bij het opzeggen opzegkosten en/of administratiekosten in rekening worden gebracht.

Samengevat

Uw premie kan door verschillende factoren stijgen, waaronder:

  • Steeds meer duurdere schadeclaims (bijvoorbeeld letselschade) worden aangevraagd
  • Steeds meer en duurdere elektronica, wat verwerkt zit in auto’s
  • Men krijgt meer kennis over welke schades zij kunnen claimen

Wat u onder andere kunt doen:

  • U kunt uiteraard autoverzekeringen vergelijken om te kijken of u ergens anders goedkoper uit komt. Dit is erg makkelijk en snel te doen via onze eigen vergelijker.
  • U heeft het recht om te vragen naar een toelichting op de wijziging van uw premie.
  • Bekijk of een nieuwe klant bij uw verzekeraar minder betaalt via de website of via onze prijsvergelijker. Als een nieuwe klant minder betaald dan u, vraag dan waarom dit zo is bij uw verzekeraar.

 

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering via onze vergelijker. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken om erachter te komen welke verzekering het best bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven