Zakelijk

Veilig gebruik maken van uw telefoon tijdens het autorijden

Autoverzekering nieuws

Veilig gebruik maken van uw telefoon tijdens het autorijden

2 minuten leestijd
Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon/ smartphone en iedereen wilt continue bereikbaar zijn. U wilt dit waarschijnlijk ook, maar wel op een veilige manier. Bijvoorbeeld als u in de auto zit naar uw werk. Sinds 2019 bestaat er ook een verbod voor bestuurders die tijdens het rijden een mobiele telefoon/ smartphone vasthouden in de auto. Wij geven u graag een aantal tips hoe u zo veilig mogelijk van uw mobiele telefoon/ smartphone gebruik kunt maken in de auto.

Ongelukken

Ongelukken ontstaan sneller bij het gebruik van een mobiele telefoon/ smartphone. Dit geldt zowel voor automobilisten als voor fietsers en bromfietsers. Wanneer u afgeleid wordt door uw telefoon verhoogt de kans op een ongeluk met factor 3,6.

Tips

Een aantal tips:

Maak gebruik van een telefoonhouder.

Als u gebruik wilt maken van uw mobiele telefoon/ smartphone in de auto is een telefoonhouder ideaal. U monteert de houder op uw dashboard of raam, hierdoor bevindt de houder zich direct binnen handgebruik en goede hoogte. U klemt of zet uw telefoon in de houder en kunt naar ernaar grijpen indien u hem nodig heeft. Ook kan u op deze manier gebruik maken de eventuele tomtom die u op uw telefoon heeft.

Zet de ‘niet storen’ op uw smartphone aan.

U krijgt continue berichtjes en meldingen op uw telefoon binnen, dit lijdt u af van het verkeer en de weg. Op het moment dat u de ‘niet storen’ op uw mobiel inschakelt worden berichten tijdelijk stilgehouden. U kunt nog wel gebruik maken van uw navigatie. Op het moment dat u aangekomen bent op bestemming zet u de modus uit en ontvangt u uw berichten weer.

Installeer apps

De meeste mensen hebben momenteel wel een smartphone. Een mobiele telefoon waar apps op gedownload kunnen worden. IOS en Android bieden apps aan die u kunt downloaden, waardoor berichten in de auto tijdelijk stil worden gehouden of waarbij het scherm wordt vergrendeld.

  • Interpolis heeft een app ontwikkeld genaamd de AutoModus app. Deze app vergrendeld uw scherm, maar u berichten komen wel nog steeds binnen. Als u hierbij nog steeds in de verleiding komt, kunt u beter kiezen voor de ‘niet storen’ functie.
  • Android heeft een app genaamd Traffic Reply. Wanneer u de app downloadt kunt u specifieke apps koppelen aan Traffic Reply. Traffic Reply zal voor u reacties geven op de apps waar u een bericht van ontvangt. Op het moment dat u de auto instapt, opent u de app. U klikt de apps aan waar Traffic Reply een reacties op moet geven, indien u op deze app een bericht binnen krijgt.

Vliegtuigmodus op smartphone

Op elke smartphone zit tegenwoordig een vliegtuigmodus functie. Wanneer de vliegtuigmodus wordt ingeschakeld, schakelt uw smartphone alle draadloze verbinding uit. Dit zijn de bel-, wifi- en bluetoothverbinding. U bent totaal niet meer bereikbaar. Als u dit geen probleem vindt in de auto, kan dit een optie voor u zijn.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven