Zakelijk

Één zorgverzekering voor het hele gezin, is dat een goed idee?

Zorgverzekering nieuws

Één zorgverzekering voor het hele gezin, is dat een goed idee?

2 minuten leestijd
Veel gezinnen sluiten een zorgverzekering voor het hele gezin af. Het is overzichtelijk, gemakkelijk en er komt maandelijks een gezamenlijk afschrift binnen. Echter, is dit niet altijd het voordeligst.

Zorgbehoeftes

Wanneer u met het hele gezin een verzekering afsluit, moeten alle verschillende behoeftes en wensen van de gezinsleden zich in één pakket bevinden. Alleen hoort een zorgverzekering afgestemd te worden op persoonlijke zorgbehoeftes. De kans dat partners een gelijke zorgbehoefte hebben is erg klein. De ene partner heeft bijvoorbeeld meer extra dekkingen nodig dan de ander. De kans is groot dat u betaalt voor extra dekking in het gezamenlijke pakket, terwijl een van de partners hier geen gebruik van maakt.

Apart verzekeren

De oplossing hiervoor is apart verzekeren. U en uw partner verzekeringen zich los naar uw eigen wensen en behoeftes. Uw partner sluit dus een andere verzekering af. Deze verzekeringen kunnen bij dezelfde verzekeringmaatschappij afgesloten worden, maar ook bij verschillende verzekeringmaatschappijen. Wanneer u en uw partner een passende verzekering vinden bij verschillende verzekeringmaatschappijen is dit natuurlijk ook mogelijk. Eventuele kinderen (onder de 18 jaar) sluiten zich aan bij het pakket van één van de ouders, waar zij het beste bij aansluiten.

Kinderen meeverzekeren

Voor het mee verzekeren van kinderen (onder de 18 jaar) moet er wel gelet worden op een aantal punten. Enkel de basisverzekering is gratis voor kinderen, over eventuele aanvullingen op de basisverzekering worden wel premiekosten gerekend. Een aantal aanvullingen waar op gelet moet worden zijn: orthodontie, een tandartsverzekering en fysiotherapie.

Het meest raadzame is om de kinderen bij de ouder met het uitgebreidste pakket bij te schrijven, aangezien kinderen gratis zijn en hierdoor het best en uitgebreidst verzekerd zijn.

Een kort overzicht van de voordelen

– Niet betalen voor de dekking van uw partner terwijl jij hier geen behoefte aan hebt en/of gebruik van maakt

– De verzekering is afgestemd op persoonlijke zorgbehoeftes

– Kostenbesparing door het los verzekeren.

– Kinderen (onder de 18 jaar) kunnen gratis meeverzekerd worden bij de ouder met het uitgebreidste pakket.

Conclusie

Het afsluiten van een gezinsverzekering is niet voordelig. Het afsluiten van twee verzekeringen, voor u en uw partner, is voordeliger. U betaalt alleen voor wat u nodig heeft en uw partner betaald enkel voor wat zij nodig heeft. Kinderen sluiten zich aan bij de meest uitgebreide verzekering, zodat zij kunnen profiteren van het beste en meest uitgebreide pakket.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven