Zakelijk

Zelf een auto leasen.

Autoverzekering nieuws

Zelf een auto leasen.

2 minuten leestijd
Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto privé te leasen. U betaalt dan per maand een bedrag en draait niet op voor onverwachte kosten. Maar is een lease-auto dan ook automatisch verzekerd?

Wat zit in het leasepakket?

Er zijn verschillende bedrijven die private lease aanbieden. Natuurlijk kunnen er verschillen zitten in deze pakketten, maar over het algemeen krijgt u dezelfde services. Een gemiddeld leasepakket bestaat uit een allrisk verzekering, afschrijving, wegenbelasting, motorrijtuigenbelasting, onderhoud, reparaties, banden en pechhulp. Het enige wat u zelf naast het maandbedrag extra betaalt, zijn de benzine, parkeerkosten en eventuele boetes.

Wat houdt de verzekering in?

De autoverzekering zit dus vaak automatisch in het pakket. Let wel op: veel leasemaatschappijen brengen een eigen risico in rekening bij niet-verhaalbare schade. Dit eigen risico ligt vaak tussen de 200 en 300 euro. Bij veel leasemaatschappijen bouwt u ook geen schadevrije jaren op. Als u bijvoorbeeld 5 jaar een leaseauto rijdt zonder schade te veroorzaken en het contract wordt beëindigd, dan heeft u geen schadevrije jaren.

Is leasen goedkoper dan een eigen auto met verzekering?

Leasemaatschappijen maken meestal geen verschil in leeftijd. Het bedrag per maand is niet hoger voor een beginnende bestuurder dan voor een gevorderde bestuurder. Er wordt bij de meeste leasemaatschappijen ook geen rekening gehouden met schadevrije jaren. Wel is er regelmatig een leeftijdsgrens, die meestal rond de 70 jaar ligt. Oudere bestuurders zouden groter risico lopen op schade door onder andere slechter zicht. Als u een eigen auto heeft en een verzekering afsluit, spelen de schadevrije jaren wel een rol.

Toch is het ook slim om naar de overige kosten te kijken. Als beginnende bestuurder betaalt u met een eigen auto misschien een hogere premie, maar houd ook rekening met de overige kostenposten die zijn opgenomen in het leasepakket. Betaalt u met een eigen auto bijvoorbeeld omgerekend wel net zoveel als u anders per maand aan een lease auto kwijt bent? Hoe vaak staat uw auto nu echt bij de garage?

Extra kosten

Een lease-auto is dus meestal automatisch verzekerd. Wel moet u rekening houden met het eigen risico zoals eerder genoemd. Ook kunt u een schadecheck verwachten bij het inleveren van de lease-auto na afloop van het contract. Daarnaast betaalt u een restbedrag bij het vroegtijdig beëindigen van het contract. Dit zijn kosten om rekening mee te houden bij het overwegen van een lease-auto. Als u alleen uitgaat van de kosten, is een eigen auto vaak goedkoper. Alleen rijdt u dan niet altijd in het nieuwste model.

Het is erg eenvoudig om te besparen op uw autoverzekering en zoals u eerder heeft gelezen kan het u ook nog eens een hoop geld schelen. Daarom raadt Verzekering.nl u aan om onze vergelijker te gebruiken als u autoverzekeringen wil vergelijken.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven