Ouderen gaan veel minder vaak naar de dokter.

Zorgverzekering nieuws

Ouderen gaan veel minder vaak naar de dokter.

2 minuten leestijd
Er wordt vaak gedacht dat vooral de oudere generatie regelmatig te vinden is bij de dokter. Toch is er uit onderzoek gebleken dat het aantal doktersbezoeken daalt. De daling is zichtbaar in alle leeftijdscategorieën maar bij de ouderen is de daling het grootst.

Het overgrote deel van de Nederlanders met fysieke klachten maakt vaak een afspraak bij de huisarts. Maar toch neemt het aantal bezoeken van vijftigplussers af. Twee jaar geleden ging het grootste deel van de mensen boven de 50 naar de huisarts. Tegenwoordig proberen veel ouderen hun klachten zelf op te lossen in plaats van hulp van derden te zoeken. Dit doen ze door middel van speciale websites, zoekmachines of door het raadplegen van familie of vrienden.

Er is geen specifieke reden voor de ouderen om niet meer naar de dokter te gaan. Een deel van de vijftigplussers geeft aan dat de klachten vanzelf wel weer over gaan en dat ze daarom geen afspraak maken. Een groot deel heeft ook geen zin of vind het te veel moeite om voor kleine kwaaltjes de deur uit te gaan. Omdat de mobiliteit van vele achteruit gaat vinden ze het onnodig om voor iets kleins een bezoek aan de dokter te brengen.

Veel van de ouderen zijn ook niet tevreden over hun huidige zorgverzekeraar. Bijna de helft geeft aan te willen overstappen. Met het eind van 2019 in zicht is het een goed moment voor verzekeraars om hun mogelijke klanten beter te informeren over de mogelijkheden.

Heeft u zelf al gekeken of een andere zorgverzekering misschien iets voor u is? U kunt altijd een kijkje nemen op onze vergelijker. Zo ziet u in een paar minuten of het voor u voordeliger is om over te stappen of dat u toch beter bij uw huidige zorgverzekeraar kan blijven. Ook kunt u de verschillende zorgverzekeringen vergelijken om te kijken wat het best past bij uw wensen en behoeften.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

 

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven