Zakelijk

Stijging in het aantal autobranden.

Autoverzekering nieuws

Stijging in het aantal autobranden.

2 minuten leestijd
Landelijk worden steeds vaker auto’s in brand gestoken. Er zijn in het afgelopen jaar bijna 10% meer schadeclaims ingediend door autobranden in vergelijking tot 2017. Ook is het opvallend dat in Zuid-Holland en Noord-Brabant de meeste claims gemaakt worden bij verzekeraars.

Er is geen duidelijke verklaring voor de stijging in autobranden. Wel gaat het in de meeste gevallen om bewuste acties, wat erg zorgwekkend is. In dit geval is het belangrijk om altijd aangifte te doen bij de politie. Deze aangifte is nodig om de schade bij een verzekeraar te claimen. De meeste claims worden rond de eerste maand van het jaar ingediend. Dit komt natuurlijk door het verband met de jaarwisseling. Het gaat hierbij dan voornamelijk om brand-/ vuurwerkschade. Toch blijft het lastig om aan te tonen of het nou daadwerkelijk om een ongeluk gaat. Het is dus van belang dat u genoeg maatregelen en probeer te voorkomen dat u slachtoffer wordt van zo’n situatie.

Wanneer u toch het slachtoffer bent geworden van een autobrand gaat u er natuurlijk vanuit dat deze brandschade via uw verzekering wordt gedekt. Toch is dit niet altijd het geval. Iedere verzekeraar hanteert zijn eigen regels en het is van belang dat u hier goed van op de hoogte bent zodat u niet voor verassingen komt te staan. Goed om te weten is dat er bij een WA-verzekering geen enkele verzekeraar de schade van een autobrand vergoed. Met een allriskverzekering of WA+ beperkt casco bent u wel gedekt voor brandschade. Wel wordt er hierbij gekeken naar hoe de brand is ontstaan. Met een allriskverzekering bent u voor alle soorten brandstichting verzekerd. Met andere verzekeringen moet u zich goed laten informeren wat wel en niet onder de dekking valt. In het geval van vandalisme zal de brandstichting geen invloed hebben op uw schadevrije jaren.

Ook verschilt het per verzekeraar wat er wel en niet onder vandalisme valt. Dit kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Een goede tip is om alvorens het afsluiten van een autoverzekering, goed te kijken naar de waarde van uw auto en het risico dat u loopt op mogelijke schade. Dit ligt natuurlijk aan verschillende aspecten, denk aan leeftijd, woongebied maar ook het type auto. Door goed de verschillende verzekeringen te vergelijken en ook de polisvoorwaarden naast elkaar te leggen komt u erachter welke het best bij uw persoonlijke situatie past. Mocht er ooit iets gebeuren bent u hierdoor goed op de hoogte van uw mogelijkheden en of u recht heeft op een vergoeding of niet.

Via verzekering.nl kunt u alle autoverzekeringen vergelijken en kijken welke het best bij uw persoonlijke wensen en behoeften past. Neem hier dan ook genoeg tijd voor en laat u goed informeren over uw opties.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven