Zakelijk

Hoe zorgt u ervoor dat u niet te veel betaalt voor uw uitvaart?

Uitvaartverzekering nieuws

Bekijk alle uitvaartverzekeringen

Bekijk de mogelijkheden via onderstaande uitvaartverzekeringstool. Klik hiervoor op de onderstaande button en selecteer de gewenste opties.

Bekijk de opties

Hoe zorgt u ervoor dat u niet te veel betaalt voor uw uitvaart?

3 minuten leestijd
Waarschijnlijk bent u er nog helemaal niet mee bezig, maar een uitvaart is zeker iets waar u bij stil moet staan. Het is niet alleen voor uzelf prettig om alles alvast op een rijtje te hebben, maar ook voor uw nabestaanden. Door dit tijdig te doen voorkomt u een hoop onnodige problemen. Wat vooral helpt is om uw wensen en behoeften te hebben vastgelegd. Dit kan erg behulpzaam zijn, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Een uitvaart kost natuurlijk geld, vaak meer dan u zou denken. Om te voorkomen dat dit oploopt is het handig om eerst een budget vast te stellen. Daarnaast helpt het om op tijd een goede uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt de premie laag houden door slimme keuzes te maken over de manier waarop u uw uitvaart wilt laten verzorgen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kiest u het bedrag dat u wilt besteden aan uw uitvaart. Hoe lager dit bedrag is, des te lager is ook de maandelijkse premie die u betaalt. Een verzekering voor uw uitvaart is meestal niet zo duur, maar zo kunt u wel enkele euro’s per maand besparen.

Drie kwart van de Nederlanders zijn verzekerd voor de kosten van hun uitvaart, maar vaak zijn nabestaanden niet op de hoogte van het bestaan van deze verzekering. Dit kan veel onvoorziene problemen en kosten creëren. Zorg er dus allereerst voor dat u op de hoogte bent over de uitvaartverzekering van uw familielid of dierbare en waar de polispapieren liggen. Vaak is informatie over een bestaande uitvaartverzekering moeilijk vindbaar waardoor uw nabestaanden voor hoge kosten komen te staan.

Vaak is het ook prettig als u alvorens vastlegt hoe u, uw uitvaart graag zou zien. Bedenk en bespreek dit goed met uw familie en dierbaren zodat zij ook op de hoogte zijn van uw wensen. Het is namelijk mogelijk om uw wensen vast te leggen in een persoonlijk memorandum. Hierin staan ook andere belangrijke gegevens in vermeld, zoals een polisnummer van uw uitvaartverzekering. Vergeet hierbij ook niet om uw testament op te stellen. Door dit allemaal vast te leggen maakt u het een stuk gemakkelijker voor uw nabestaanden om uw uitvaart te regelen. Ook is uw verzekering dan al bekend en kan er een inschatting worden gemaakt van de kosten.

Doordat u alles heeft vastgelegd kan er ruim van tevoren worden nagedacht over hoe alles voor uw uitvaart zal worden geregeld. Door uw uitvaart zelf te regelen in plaats van door een begrafenisondernemer, kunt u besparen op heel veel kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kist of de bloemen, deze kunt u zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Van belang hierbij is dat u van tevoren een budget opstelt waar u zich ook aan moet houden. Hierdoor weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

Wat kunt u nu doen?

Voor u is het sowieso verstandig om na te gaan wat voor verzekering u heeft en of dit wel de verzekering is die u wenst te hebben. Is er duidelijkheid over waarvoor u bent verzekerd? Verzekering.nl geeft antwoord op veelgestelde vragen over uitvaartverzekeringen. En blijkt u een sommenverzekering te hebben, ga dan altijd na of het verzekerde bedrag de kosten van uw uitvaartwensen wel dekt. Bij onduidelijkheden is het van belang afspraken met uw verzekeraar zwart-op-wit te hebben. Heeft u geen uitvaartverzekering of wilt u overstappen? Voorkom zorgen over uw uitvaart en maak een goede vergelijking op basis van uw wensen.

U kunt op onze vergelijkingssite: verzekering.nl de verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken om erachter te komen welk het best bij u past.

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven