Stijging van automobilisten die uit de verzekering worden gegooid.

Autoverzekering nieuws

Stijging van automobilisten die uit de verzekering worden gegooid.

2 minuten leestijd
Veel automobilisten kunnen niet meer bij ‘normale’ autoverzekeraars terecht. Wanneer u namelijk meer dan drie botsingen per jaar veroorzaakt wordt u geroyeerd. Voor de meerderheid van de automobilisten is er dan alleen nog De Vereende over.

De Vereende verzekeringen is een verzekeringsmaatschappij dat wel speciale gevallen wilt verzekeren. Met speciale gevallen moet u denken aan situaties waar normale verzekeringen zouden afhaken. Vaak is dit omdat de persoon in kwestie veel schade heeft veroorzaakt. Maar dit is natuurlijk niet de enige reden. Soms gaat het om andere oorzaken zoals premieachterstand of bijvoorbeeld fraude.

De Vereende accepteert elke verzekering maar de premie ligt vele malen hoger dan bij een gewone verzekeringsmaatschappij. Dit is omdat het risico ook veel groter is. Bij een WA-dekking is er ook vaak sprake van een eigen risico. Deze moet vooraf tegelijk met de premie worden betaald.

Ondanks dat de premie veel duurder is het aantal particuliere klanten van De Vereende in de voorgaande 5 jaar flink gestegen. Dit komt doordat automobilisten die geroyeerd zijn door hun verzekeraar nergens anders terecht kunnen. Vaak zitten deze automobilisten jaren vast aan deze hoge premies voordat ze terug kunnen naar een normale autoverzekering.

Goed om te weten is dat het hierbij niet alleen gaat om automobilisten die schade hebben veroorzaakt. Er zijn genoeg bestuurders die kort na elkaar slachtoffer zijn geworden van een auto-ongeluk zonder hierbij zelfschuld te hebben. Toch worden ook zij vaak door verzekeraars losgelaten. Ook mensen met een rijontzegging, fraudeclaim of betaalachterstand worden niet meer toegelaten tot elke verzekeraar. Volgens De Vereende worden de laatste jaren ook veel koeriers en taxichauffeurs niet geaccepteerd door normale verzekeringen. Dit komt doordat zij veel kilometers maken en het dus een groot risico is. De kans op een ongeval is naar verhouding erg groot. Er worden steeds meer schades gereden die met de binnenkomende premies niet meer te dekken zijn. Daarnaast is het ook te duur voor zulke bedrijven, omdat zij een hogere premie moeten betalen.

Verzekeraars houden zich steeds meer bezig met wie zij toelaten en worden ook beter in het inschatten van risico’s. Dit is natuurlijk ook mede door de onlinemogelijkheden. Via systemen kan precies worden ingeschat in welke regio, leeftijdscategorie en zelfs bij welk geslacht er meer risico is. De personen die in een risicogroep vallen zullen niet snel door normale verzekeraars worden geaccepteerd of zullen een hele hoge premie moeten betalen. Toch hebben die systemen het niet altijd bij het juiste eind en zijn er genoeg mensen die de dupe worden van deze foute informatie.

We raden u aan om jaarlijks uw autopremie te vergelijken, omdat verzekeraars regelmatig hun prijzen en jaarlijks hun voorwaarden aanpassen.

Vergelijk makkelijk en snel via /autoverzekering/

Vergelijken, Afsluiten, Besparen | Verzekering.nl
Artikel delen:
Scroll naar boven